ŠPA: Atletiku dva crvena, Barsi preokret i prvo mjesto!

Ekipa Barselone savladala je Atletiko Madrid posle preokreta u derbiju 22. kola Primere – 2:1 (2:1). Fudbaleri Atletik Bilbaa pobedili su u gostima Hetafe sa 1:0, dok je Malaga slavila sa 2:1 protiv Eibara u utakmicama 22. kola španske Primere.

Fudbal 30.01.2016 | 22:15
ŠPA: Atletiku dva crvena, Barsi preokret i prvo mjesto!

'Blaugrana' se ovim trijumfom osamila na prvom mestu na tabeli, sa tri boda više upravo od 'Jorgandžija', ali i uz meč manje.

Nije dobro počeo duel po domaće na Nou Kampu, pošto je Saul Njiges već u desetom minutu proigrao Kokea za vođstvo, ali su najpre Lionel Mesi u 30. i zatim Luis Suares, osam minuta kasnije, doneli svom timu preokret i 16. trijumf u sezoni.

Ekipi Diega Ćola Simeonea je posao dodatno otežao Filipe Luis, dobivši direktan crveni karton neposredno pred kraj prvog poluvremena.

Brazilac je, tačno na polovini terena, otvorenim đonom udario Mesija u koleno, a samo pukom srećom Argentinac je uspeo da ostane nepovređen.

Posle nekoliko propuštenih šansi za Atletiko, sve je bilo gotovo posle dvadeset minuta igre u nastavku jer je Dijego Godin zaradio drugi žuti karton, a Barsa do kraja susreta propustila još nekoliko solidnih prilika da slavi ubedljivijim rezultatom.

Ekipa sa Visente Kalderona je odlučila da pokuša da preuzme kontrolu i ofanzivu od samog starta, a takav pristup joj se isplatio već u uvodnih deset minuta. Najpre je Klaudio Bravo zaustavio pokušaj Saula, posle samo 180 sekundi igre, ali već u desetom Čileanac nije mogao ništa.

Sjajni Saul je probio po desnom boku i centrirao bukvalno sa gol aut linije, lopta je prošla dvojicu igrača na prvoj stativi i na kraju došla do kapitena Kokea – koji hvata volej u 'visini' penala i šalje loptu u dalji ugao.

U narednih dvadesetak minuta nije bilo previše uzbuđenja, pošto je Ćolo 'postavio' čuvene blokove, uz obavezna udvajanja, u defanzivi, iako je Barselona imala posed i inicijativu. Ipak, Jan Oblak u 29. minutu sprečava pokušaj Luisa Suaresa, da bi već u sledećem napadu i on morao da vadi loptu iz mreže.

Lopta je posle karakteristične akcije stigla do Đordija Albe, levi bek domaćina divno je sačekao klizeći rivala pre nego što je posla povratnu na peterac, a Leo Mesi pogodio bliži ugao za izjednačenje. Nastavila je ekipa Luisa Enrikea sa napadima, da bi već u 38. minutu stigla do totalnog preokreta. Dani Alves upisao je 99. asistenciju u 'crveno-teget' dresu, odličnim pâsom sa gotovo 50 metara, a Luis Suares sa ivice peterca poslao loptu kroz noge Oblaka.

Neposredno pre isključenja Godina, veliku priliku da svoj tim vrati u meč propustio je Antoan Grizman sa samo nekoliko metara – tačnije, pogodio je Brava u stopalo, iako se ovaj bacio u potpuno drugu stranu.

Fudbaleri Atletik Bilbaa pobedili su u gostima Hetafe sa 1:0, dok je Malaga slavila sa 2:1 protiv Eibara u utakmicama 22. kola španske Primere.

Atletik se prilično mučio protiv Hetafea na gostovanju, ali je ipak uspeo da zabeleži drugi uzastopni prvenstveni trijumf i tako ostane u vrhu tabele prvenstva Španije.

Jedini gol na utakmici postigao je Inaki Vilijams u 24. minutu. Hetafe je utakmicu završio sa desetoricom igrača na terenu, pošto je Huan Kala u sudijskoj nadoknadi vremena dobio crveni karton.

Atletik zauzima peto sa 34 boda, dok je Hetafe 11. sa 26.

Slična utakmica viđena je i na severu Španije u Eibaru, gde je Malaga protiv istoimenog kluba iz tog grada prekinula seriju od dva uzastopna poraza. Prednost Malagi u 45. minutu doneo je Huanpi, da bi pitanje pobednika rešio 34-godišnji Paragvajac Roke Santa Kruz u sudijskoj nadoknadi vremena. U poslednjim sekundama utakmice Eibar je smanjio zaostatak, a strelac je bio Borha Baston.

Malaga je posle ovog trijumfa 10. sa 27 bodova, dok je Eibar sedmi sa 33.

Minimalnu pobedu ostvario je Viljareal nad Granadom na svom terenu. Sva tri boda svom timu doneo je Bruno iz penala u 55. minutu.

U poslednjem meču dana sastali su se Real Sosijedad i Betis.

subota:
Barselona – Atletiko Madrid 2:1 (1:0)
Mesi 30, Suares 38 - Koke 10
Eibar – Malaga 1:2
Baston 94 - Huanpi 45, Santa Kruz 91
Hetafe – Atletik Bilbao 0:1
Vilijams 24
Viljareal – Granada 1:0
Bruno (p) 55
22.05 Real Sosijedad – Real Betis

nedelja:
12.00 Sevilja – Levante
16.00 Valensija – Sporting Hihon
18.15 Las Palmas – Selta Vigo
20.30 Real Madrid – Espanjol

ponedeljak:
20.30 Deportivo La Korunja – Rajo Valjekano

Komentari / 0

Ostavite komentar