Ребенсбурговој ‘'Златна лисица’' у Марибору!

Немачка скијашица Викторија Ребенсбург славила је на велеслалому који је одржан у оквиру ‘Златне лисице’ у Марибору.

Остали спортови 31.01.2016 | 09:00
Ребенсбурговој ‘'Златна лисица’' у Марибору!

Ребенсбургова је на Похорју остварила другу победу у овогодишњем Светском купу, а 12. у каријери, укупним временом од 2:29.82 минута.

Друго место, са 32 стотинке заостатка, заузела је домаћа скијашица Ана Древ, док је треће време имала Тина Вајратер из Лихтенштајна.

После прве вожње, у Марибору је водила Аустријанка Ева-Марија Брем, са 37 стотинке предности у односу на Ребенсбургову, док је трећа била Лара Гут из Швајцарске. У наставку, Швајцаркиња није успела да заврши вожњу, некадашња олимпијска шампионка је била сјајна и без проблема је дошла до вођства, да би Бремова на крају изгубила много времена.

Аустријанка је на крају морала да се задовољи четвртим местом, испред Нине Лесет из Норвешке, Швеђанке Марије Пиетиле-Холмнер и сународнице Михаеле Кирхгасер. Првих десет комплетирале су италијанске скијашице Нађа Фанкини и Марта Барано, односно Канађанка Мари-Пјер Префонтен.

Американка Линдзи Вон на челу генералног пласмана сада има 900 бодова, после одустајања у другој вожњи, 45 више од Гутове. У поретку велеслалома, Бремова је прва са 442 бодова, испред Ребенсбургове са 410.

У Марибору је за недељу заказан слалом.

Коментари / 0

Оставите коментар