Килде изненадио у Гармиш-Партенкирхену!

Норвешки скијаш Александер Омот Килде тријумфовао је на седмом спусту који је одржан у оквиру овогодишњег Светског купа у Гармиш-Партенкирхену.

Остали спортови 31.01.2016 | 08:20
Килде изненадио у Гармиш-Партенкирхену!

Килде је на легендарној писти Кандахар дошао до првог тријумфа у каријери, у времену од 1:55.28 минута.

Друго место, са 22 стотинке заостатка, заузео је Словенац Боштјан Клине, док је трећи био Беат Фојц из Швајцарске, још два стота дела секунде даље.

Спуст у Гармишу донео је велико изненађење, не само због Килдеовог тријумфа, већ због чињенице да нико од фаворита није ни успео да припрети у борби за победу.

Клине је био трећи на стази и изгледало је да ће доћи до првог тријумфа, пошто обично победника добијемо међу првих 30 скијаша, а Килде је био баш 30. Чак 16 скијаша било је унутар секунде од Норвежанина, што само говори у прилог тога колико је трка била неизвесна.

Најбољу тројицу следио је Италијан Кристоф Инферхофер, испред Андријена Теа из Француске и Американца Трависа Генонга. Седмо место поделили су Словенац Андреј Шпорн и Андреас Зандер из Немачке, а међу првом десеторицом нашли су се и Стивен Најман из Сједињених Држава и Петер Фил из Италије.

У генералном пласману Светског купа води Аустријанац Марсел Хиршер са 969 бодова, испред Аксела Лунда Свиндала са 916, с тим што је за норвешког скијаша сезона већ завршена. Свиндал је тренутно први у поретку спуста са 436 бодова, а прати га Фил са 317.

Такмичење у Гармишу се наставља у недељу велеслаломом.

Коментари / 0

Оставите коментар