Сапоро: Каква доминација Словенаца - Превц, Превц, Крањец!

Словеначки ски скакачи остварили су троструки тријумф на првим скоковима у јапанском Сапороу у оквиру Светског купа, а победу је однео Петер Превц.

Остали спортови 30.01.2016 | 14:20
Сапоро: Каква доминација Словенаца - Превц, Превц, Крањец!

Петер је до осме победе ове сезоне, а 14. у каријери, дошао укупним скором од 299 бодова, захваљујући скоковима од 131,5 и 136,5 метара.

Друго место заузео је млађи од браће Превц Домен, док се на трећем степенику победничког постоља нашао Роберт Крањец.

Старији Превц је у потпуности доминирао током првог дана званичног такмичења, пошто је имао најбоље скокове у обе рунде. После првих скокова, Крањец је био тај који је пратио водећег у генералном пласману, док је млађи Превц био трећи. Потом је уследио сјајан скок од 134,5 метра 16-годишњег Словенца, док је његов сународник био за три метра ‘краћи’ и то је одлучило њихову борбу за преостала места на подијуму.

Најбољу тројицу следио је миљеник домаће публике Норијаки Касаи, испред сународника Даикија Итоа и још једног Словенца Анжеа Ланишека. Чех Роман Куделка је био седми, испред Такуа Такеучија из Јапана, а прву десеторицу комплетирали су немачки скакаши Штефан Лаје и Зеверин Фројнд.

Старији од браће Превц на челу генералног пласмана Светског купа има 1.184 бодова, испред Фројнда са 805, а такмичење се наставља у недељу новим скоковима у јапанском ски центру.

Коментари / 0

Оставите коментар