АО - финале (Ж): Шок за Серену! Титула за Керберову!

Анђелика Кербер победила је Серену Вилијамс са 6:4, 3:6, 6:4 и освојила титулу на Аустралијан опену.

Тенис 30.01.2016 | 12:20
АО - финале (Ж): Шок за Серену! Титула за Керберову!

Нермачка тенисерка је тако освојила свој први Грен слем у првом финалу и спречила Американку да стигне до 22. Грен слем титуле и изједначи са Штефи Граф на првом месту вечне листе у Опен ери.

На крају меча Анђелика Кербер је заплакала и тек тада је допустила да је надвладају емоције. Током меча била је концентрисана, играла је близу свог максимума и није се уплашила првог Грен слем финала.

Искористила је нервозу Американке, остала је мирна када јој није ишло и на крају је апсолутно заслужено стигла до великог трофеја.

Финале је било квалитетно, чему сведочи и статистика. Серена је имала 47 винера и 46 грешака, а Керберова 25 директно освојених поена и 13 грешака.

Ток меча: 

Главно питање на старту меча било је да ли ће се Немица уплашити првог Грен слем финала. Почела је веома добро, добила је свој први сервис гем, већ у другом је стигла до две везане брејк шансе и одмах је одузела сервис Серени - 2:1.

Успела је Немица и да потврди брејк у наредном гему. Серена је деловала нервозније у првом сету, али је и поред тога везала неколико добрих поена, вратила је брејк и изједначила на 3:3.

Очекивало се да ће у финишу сета искористити огромно искуство, али Керберова је играла веома добро. У седмом гему је поново одузела сервис Американки, а три гема касније одсервирала је без изгубљеног поена за 1-0 (6:4).

Серена је заиграла нешто боље почетком другог сета, али је и Анђелика одговорила и изједначила на 1:1. Ипак, Американка је притисак извршила два гема касније, направила је брејк и брзо га потврдила - 4:1.

Американка је мало по мало преузимала контролу над дуелом. Керберова је наставила да се бори, није одустајала од другог сета, али ипак није успела да се врати. У деветом гему Вилијамсова је одсервирала за 6:3 и 1-1 у сетовима.

Нервоза се у Серенину игру вратила почетком трећег сета. Деловала је одсутно Американка, подсетила је на дуел против Роберте Винчи у полуфиналу УС опена и Немица је то искористила.

Добила је пви гем на свој сервис, а онда је направила брејк без изгубљеног поена. Ипак, већ у трећем гему је одиграла неколико добрих ритерна, вратила је брејк и гласно га прославила.

У неколико наврата током меча Анђелика Кербер је успела да се консолидује после благог пада, а тако је било и у трећем сету. Повела је са 3:2, а изузетно важан био је шести гем.

Немица је пропустила четири брејк шансе, Серена две гем шансе, а онда је Керберова искористила пету брејк лопту и повела је са 4:2. Добила је и наредни сервис гем лако, повела је са 5:2, али се тада суочила са страхом од освајања трофеја.

Серена је успела да врати брејк и смањи на 5:4, али није успела да изједначи. Имала је у десетом гему гем лопту, али Немица је остала мирна, сачекала је своју прилику и искористила прву меч лопту.

Коментари / 0

Оставите коментар