Раонић: Боли као ђаво, али нећу дозволити да ме заустави!

Канадски тенисер Милош Раонић обратио се навијачима емотивном поруком у којој је рекао да га неуспех у Мелбурну неће зауставити.

Тенис 30.01.2016 | 11:00
Раонић: Боли као ђаво, али нећу дозволити да ме заустави!

Раонић је доживео можда и најболнији пораз у каријери јер га је у полуфиналу Аустралијан опена елиминисао Енди Мари у пет сетова.

Тренутно 14. играч на АТП листи у два наврата је имао сет вишка, али је на крају поражен резултатом 4:6, 7:5, 6:7 (4-7), 6:4, 6:2, после нешто више од четири сата игре.

„У овом тренутку боли као ђаво – срце ми је сломљено и разочаран сам“, почео је Раонић, а онда обећао да ће из овог неуспеха изаћи јачи.

„Без обзира, нећу дозволити да ме ово заустави. Нисам тако васпитан и нисам таква особа. Напредујем кроз изазове и тешке тренутке које ме чине бољим и јачим“.

Он је у четвртом сету осетио болове у пределу препона због којих није могао да пружи максимум у тренуцима када се меч ломио.

„Ужасавајуће је завршити турнир оваквом поруком и суочити се са овим чвором који осећам у стомаку. Али ово није крај, ни на који начин није крај. Бољи сам од тога и превазићи ћу сваки изазов који ми моје тело постави. Толико сам напорно радио и посветио сваки тренутак тенис и моје амбиције и циљеви нису да сада устукнем. Сазрећу после овога и извући ћу поуке. Створићу себи овакву прилику поново и представићу се у бољем светлу. Можда то неће бити данас или сутра, али ћу урадити све да се деси некада!“.

Ипак, може бити веома задовољан почетком сезоне јер је пре првог Грен слема освојио турнир у Бризбејну победом над Роџером Федерером у финалу.

„На крају дана, био је ово посебан јануар. Показао сам огроман напредак и посвећеност у својој игри. Играо сам сјајно и много побеђивао. Осећај је због тога сјајан, али ћу наставити да идем напред“.

Милош се на крају захвалио свим навијачима.

„Огромно хвала навијачима који су показали љубав и страст на терену, ’Фејсбуку’, ’Твитеру’, ’Инстаграму’ и на све друге начине. Сјајно сте се опходили према мени и бићу вам заувек захвалан. Биће много тога за радовање у будућности“, закључио је Раонић.

Коментари / 0

Оставите коментар