Raonić: Boli kao đavo, ali neću dozvoliti da me zaustavi!

Kanadski teniser Miloš Raonić obratio se navijačima emotivnom porukom u kojoj je rekao da ga neuspeh u Melburnu neće zaustaviti.

Tenis 30.01.2016 | 11:00
Raonić: Boli kao đavo, ali neću dozvoliti da me zaustavi!

Raonić je doživeo možda i najbolniji poraz u karijeri jer ga je u polufinalu Australijan opena eliminisao Endi Mari u pet setova.

Trenutno 14. igrač na ATP listi u dva navrata je imao set viška, ali je na kraju poražen rezultatom 4:6, 7:5, 6:7 (4-7), 6:4, 6:2, posle nešto više od četiri sata igre.

„U ovom trenutku boli kao đavo – srce mi je slomljeno i razočaran sam“, počeo je Raonić, a onda obećao da će iz ovog neuspeha izaći jači.

„Bez obzira, neću dozvoliti da me ovo zaustavi. Nisam tako vaspitan i nisam takva osoba. Napredujem kroz izazove i teške trenutke koje me čine boljim i jačim“.

On je u četvrtom setu osetio bolove u predelu prepona zbog kojih nije mogao da pruži maksimum u trenucima kada se meč lomio.

„Užasavajuće je završiti turnir ovakvom porukom i suočiti se sa ovim čvorom koji osećam u stomaku. Ali ovo nije kraj, ni na koji način nije kraj. Bolji sam od toga i prevazići ću svaki izazov koji mi moje telo postavi. Toliko sam naporno radio i posvetio svaki trenutak tenis i moje ambicije i ciljevi nisu da sada ustuknem. Sazreću posle ovoga i izvući ću pouke. Stvoriću sebi ovakvu priliku ponovo i predstaviću se u boljem svetlu. Možda to neće biti danas ili sutra, ali ću uraditi sve da se desi nekada!“.

Ipak, može biti veoma zadovoljan početkom sezone jer je pre prvog Gren slema osvojio turnir u Brizbejnu pobedom nad Rodžerom Federerom u finalu.

„Na kraju dana, bio je ovo poseban januar. Pokazao sam ogroman napredak i posvećenost u svojoj igri. Igrao sam sjajno i mnogo pobeđivao. Osećaj je zbog toga sjajan, ali ću nastaviti da idem napred“.

Miloš se na kraju zahvalio svim navijačima.

„Ogromno hvala navijačima koji su pokazali ljubav i strast na terenu, ’Fejsbuku’, ’Tviteru’, ’Instagramu’ i na sve druge načine. Sjajno ste se ophodili prema meni i biću vam zauvek zahvalan. Biće mnogo toga za radovanje u budućnosti“, zaključio je Raonić.

Komentari / 0

Ostavite komentar