Берић о А лиценци Евролиге: Прво ми, па после нека добије и Звезда!

"Бројни су критеријуми по којима би Партизан први требало да добије А лиценцу. Немам ништа против да после нас и Звезда добије, али ствари треба поставити на место и ићи правим редоследом“, рекао је други човек црно-белих.

Кошарка 30.01.2016 | 23:45
Берић о А лиценци Евролиге: Прво ми, па после нека добије и Звезда!

Прича о Евролиги и А лиценцама последњих дана интригира кошаркашку јавност у Србији, због недоумица око тога да ли ће и колико тимова из Јадранске лиге учествовати у елитном такмичењу следеће сезоне.

Председник Црвене звезде Небојша Човић рекао је да тај клуб жели А лиценцу, а веома брзо стигао је и одговор потпредседника Партизана Мирослава Берића који је истакао да би по више критеријума она требало да припадне црно-белима.

“И у том погледу би требало да постоји ред вожње! Ту лиценцу не треба додељивати само на основу две сезоне, већ дужег периода. Бројни су критеријуми по којима би Партизан први требало да добије А лиценцу. Немам ништа против да после нас и Звезда добије, али ствари треба поставити на место и ићи правим редоследом“, рекао је Берић за Спортски журнал.

Он је недавно разговарао и са челником Евролиге Ђордијем Бертомеуом којег је занимало како тече финансијски опоравак црно-белих.

Такође из незваничних извора могло се чути претходних дана да и представници ФИБА опипавају пулс клубова, па тако и Партизана који би могао да добије и позивницу за учешће у новој Лиги шампиона следеће сезоне.

Све ове варијенте, међутим, још увек су на „дугачком штапу“ пошто се не назира расплет рата на релацији ФИБА – Евролига на глобалном нивоу.

Коментари / 0

Оставите коментар