Berić o A licenci Evrolige: Prvo mi, pa posle neka dobije i Zvezda!

"Brojni su kriterijumi po kojima bi Partizan prvi trebalo da dobije A licencu. Nemam ništa protiv da posle nas i Zvezda dobije, ali stvari treba postaviti na mesto i ići pravim redosledom“, rekao je drugi čovek crno-belih.

Košarka 30.01.2016 | 23:45
Berić o A licenci Evrolige: Prvo mi, pa posle neka dobije i Zvezda!

Priča o Evroligi i A licencama poslednjih dana intrigira košarkašku javnost u Srbiji, zbog nedoumica oko toga da li će i koliko timova iz Jadranske lige učestvovati u elitnom takmičenju sledeće sezone.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da taj klub želi A licencu, a veoma brzo stigao je i odgovor potpredsednika Partizana Miroslava Berića koji je istakao da bi po više kriterijuma ona trebalo da pripadne crno-belima.

“I u tom pogledu bi trebalo da postoji red vožnje! Tu licencu ne treba dodeljivati samo na osnovu dve sezone, već dužeg perioda. Brojni su kriterijumi po kojima bi Partizan prvi trebalo da dobije A licencu. Nemam ništa protiv da posle nas i Zvezda dobije, ali stvari treba postaviti na mesto i ići pravim redosledom“, rekao je Berić za Sportski žurnal.

On je nedavno razgovarao i sa čelnikom Evrolige Đordijem Bertomeuom kojeg je zanimalo kako teče finansijski oporavak crno-belih.

Takođe iz nezvaničnih izvora moglo se čuti prethodnih dana da i predstavnici FIBA opipavaju puls klubova, pa tako i Partizana koji bi mogao da dobije i pozivnicu za učešće u novoj Ligi šampiona sledeće sezone.

Sve ove varijente, međutim, još uvek su na „dugačkom štapu“ pošto se ne nazira rasplet rata na relaciji FIBA – Evroliga na globalnom nivou.

Komentari / 0

Ostavite komentar