Јовић свјестан тежине Бенфикиног дреса...

Неће ми бити лако да играм, Жонас, Хименез и Митроглу су сјајни нападачи! "Жонас је постигао доста голова и желим много тога да научим од њега", рекао је млади голгетер

Фудбал 31.01.2016 | 09:20
Јовић свјестан тежине Бенфикиног дреса...

Доласком доскорашње велике наде Црвене звезде Луке Јовића Бенфика је комплетирала састав за други део сезоне. Талентовани српски голгетер у наредних неколико сати потписаће петогодишњи уговор са славним клубом из Лисабона, где га чека паклена конкуренција самом шприцу напада.

Тога је свестан и сам Лука Јовић, који ће морати доста да се труди на тренинзима како би зарадио минутажу код тренера Руја Виторије.
"Бенфика има три одлична нападача Жонаса, Хименеза и Митроглуа, они су сјајни играчи и нападачи. Жонас је постигао доста голова и желим много тога да научим од њега. Свестан сам њиховог квалитета и знам да ми неће бити лако да играм", рекао је Јовић за О Жого.

Руј Витиорија је познат по раду са младим играчима.
"То је прилично добро за мене и пружа ми знатно више могућности", додао је Јовић.

Од великог значаја за талентованог нападача биће и чињеница да је у клубу већ дуже време Љубомир Фејса, док је тренутно у другом тиму налази Јовићев саиграч у свим млађим репрезентативним селекцијама Иван Шапоњић.

"Био сам у прилици да разговарам са Фејсом, рекао ми је само лепе и позитивне ствари о клубу", закључио је Јовић.

Иза младог нападача су две године професионалног стажа на Маракани. У мају 2014. године постао је најмлађи стрелац у историји Звезде са 16 година, пет месеци и пет дана, док је у октобру исте године постао најмлађи актер у историји вечитог дербија. Руководство Црвене звезде прошле године је продало 70 посто права Луке Јовића за 1.400.000 евра, како би успела да дође до новца за добијање УЕФА лиценце, а сад ће јој припасти додатних 600.000 евра.

Коментари / 0

Оставите коментар