Jović svjestan težine Benfikinog dresa...

Neće mi biti lako da igram, Žonas, Himenez i Mitroglu su sjajni napadači! "Žonas je postigao dosta golova i želim mnogo toga da naučim od njega", rekao je mladi golgeter

Fudbal 31.01.2016 | 09:20
Jović svjestan težine Benfikinog dresa...

Dolaskom doskorašnje velike nade Crvene zvezde Luke Jovića Benfika je kompletirala sastav za drugi deo sezone. Talentovani srpski golgeter u narednih nekoliko sati potpisaće petogodišnji ugovor sa slavnim klubom iz Lisabona, gde ga čeka paklena konkurencija samom špricu napada.

Toga je svestan i sam Luka Jović, koji će morati dosta da se trudi na treninzima kako bi zaradio minutažu kod trenera Ruja Vitorije.
"Benfika ima tri odlična napadača Žonasa, Himeneza i Mitroglua, oni su sjajni igrači i napadači. Žonas je postigao dosta golova i želim mnogo toga da naučim od njega. Svestan sam njihovog kvaliteta i znam da mi neće biti lako da igram", rekao je Jović za O Žogo.

Ruj Vitiorija je poznat po radu sa mladim igračima.
"To je prilično dobro za mene i pruža mi znatno više mogućnosti", dodao je Jović.

Od velikog značaja za talentovanog napadača biće i činjenica da je u klubu već duže vreme Ljubomir Fejsa, dok je trenutno u drugom timu nalazi Jovićev saigrač u svim mlađim reprezentativnim selekcijama Ivan Šaponjić.

"Bio sam u prilici da razgovaram sa Fejsom, rekao mi je samo lepe i pozitivne stvari o klubu", zaključio je Jović.

Iza mladog napadača su dve godine profesionalnog staža na Marakani. U maju 2014. godine postao je najmlađi strelac u istoriji Zvezde sa 16 godina, pet meseci i pet dana, dok je u oktobru iste godine postao najmlađi akter u istoriji večitog derbija. Rukovodstvo Crvene zvezde prošle godine je prodalo 70 posto prava Luke Jovića za 1.400.000 evra, kako bi uspela da dođe do novca za dobijanje UEFA licence, a sad će joj pripasti dodatnih 600.000 evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar