АБА: “Морача” - неосвојива тврђава! Може ли Партизан до четврте у низу?

Кошаркаши Партизана од 19 часова гостују лидеру АБА лиге Будућности која на свом терену ове сезоне има импресиван скор 10-0.

Кошарка 30.01.2016 | 15:00
АБА: “Морача” - неосвојива тврђава! Може ли Партизан до четврте у низу?

Велики испит за црно-беле. Можда и најтежи у досадашњем издању регионалног такмичења, а сигурно најтежи откако је кормило преузео Александар Џикић.

Искусни стручњак је, у то више нема дилеме, препородио Партизан. Остварене су три победе у низу, од којих је последња, над Црвеном звездом, његовим играчима убризгала праву ињекцију самопоуздања. Да ли и довољну да сруши и Будућност у Подгорици и тако учини нешто што за сада никоме није пошло за руком, видећемо сутра у распродатој Морачи.

- Очекује нас дуел против лидера првенства, екипе са далеко најискуснијим саставом у лиги и екипе која у овој сезони има јасан циљ. Имају велики број талентованих играча, пуну ротацију, једном речју комплетан састав. Они у сутрашњем меч нису под притиском, док је са друге стране, наша позиција таква да нам је опстанак у лиги још увек под знаком питања – истиче Александар Џикић.

И управо тако, опстанак још није обезбеђен, али је јасно да се после три везане победе лакше дише. Плејмејкер црно-белих Александар Цветковић обећава да ће његова екипа учинити све да тај низ буде додатно продужен.

- Екипа Будућности је опасна и са спољних позиција и испод коша. Имају јаке индивидуалце, јаки су као тим и заслужено су први на табели. На нама је да против таквог противника у суботу дамо све од себе. Имамо обавезу да се нон-стоп боримо, да када један погреши, двојица скоче да то исправе“ – јасан је Цветковић.

Коментари / 0

Оставите коментар