ABA: “Morača” - neosvojiva tvrđava! Može li Partizan do četvrte u nizu?

Košarkaši Partizana od 19 časova gostuju lideru ABA lige Budućnosti koja na svom terenu ove sezone ima impresivan skor 10-0.

Košarka 30.01.2016 | 15:00
ABA: “Morača” - neosvojiva tvrđava! Može li Partizan do četvrte u nizu?

Veliki ispit za crno-bele. Možda i najteži u dosadašnjem izdanju regionalnog takmičenja, a sigurno najteži otkako je kormilo preuzeo Aleksandar Džikić.

Iskusni stručnjak je, u to više nema dileme, preporodio Partizan. Ostvarene su tri pobede u nizu, od kojih je poslednja, nad Crvenom zvezdom, njegovim igračima ubrizgala pravu injekciju samopouzdanja. Da li i dovoljnu da sruši i Budućnost u Podgorici i tako učini nešto što za sada nikome nije pošlo za rukom, videćemo sutra u rasprodatoj Morači.

- Očekuje nas duel protiv lidera prvenstva, ekipe sa daleko najiskusnijim sastavom u ligi i ekipe koja u ovoj sezoni ima jasan cilj. Imaju veliki broj talentovanih igrača, punu rotaciju, jednom rečju kompletan sastav. Oni u sutrašnjem meč nisu pod pritiskom, dok je sa druge strane, naša pozicija takva da nam je opstanak u ligi još uvek pod znakom pitanja – ističe Aleksandar Džikić.

I upravo tako, opstanak još nije obezbeđen, ali je jasno da se posle tri vezane pobede lakše diše. Plejmejker crno-belih Aleksandar Cvetković obećava da će njegova ekipa učiniti sve da taj niz bude dodatno produžen.

- Ekipa Budućnosti je opasna i sa spoljnih pozicija i ispod koša. Imaju jake individualce, jaki su kao tim i zasluženo su prvi na tabeli. Na nama je da protiv takvog protivnika u subotu damo sve od sebe. Imamo obavezu da se non-stop borimo, da kada jedan pogreši, dvojica skoče da to isprave“ – jasan je Cvetković.

Komentari / 0

Ostavite komentar