АБА - Игокеа: У Ново Место по четврту узастопну "рецку"!

Након три везане побједе, Игокеа у суботу (17 х) гостује Крки у Новом Месту у оквиру 22. кола АБА лиге.

Кошарка 30.01.2016 | 11:40
АБА - Игокеа: У Ново Место по четврту узастопну "рецку"!

У првом дијелу регионалног шампионата Крка је у Лакташима славила резултатом 65:54, а у табору екипе из Републике Српске се надају да могу да се реванширају за тај пораз.

Осим Николе Пешаковића који се повриједио на утакмици с Цибоном и којег чека дужи опоравак и коме сви у клубу желе брз повратак на терен, сви су спремни за дуел с Крком.

"Гледајући посљедњу утакмицу Крке против МЗТ Скопја види се да је то скроз супротно оном што је Крка играла до сада гледајући и одбрамбено и нападачки. Повећана је агресивност у одбрани и са пуно дисциплине у нападу, што је вјероватно дошло с промјеном тренера екипе (умјесто Ивана Велића на клупи је Владимир Анзуловић). Ми смо имали довољно времена да се добро припремимо за овај меч и надамо се да ћемо одговорити на те нове системе у игри Крке", рекао је тренер "игоса" Драган Бајић у најави сусрета.

Према његовим ријечима, три узастопна тријумфа шампиона Босне и Херцеговине растеретила су његов тим.

"Сигурно је да смо сада у лакшој ситуацији и да ћемо имати много мања притиска у односу на претходне мечеве које смо играли. Та доза притиска ће сигурно бити на страни Крке што ћемо ми покушати искористити и изаћи из тог меча с позитивним резултатом. Здравствени билтен је добар, осим Николе Пешаковића који је доживио тешку повреду кољена на утакмици са Цибоном и за кога је ова сезона завршена, а коме ми сви из клуба желимо брз и успјешан опоравак и да из ове повреде храбро изађе".

Његово мишљење дијели и кошаркаш Александровчана Немања Крстић.

"Послије везане три побједе имамо обавезу да наставимо да играмо у таквом ритму и да би нам побједа над Крком много значила у смислу остварења циља за ову сезону. Што се тиче саме утакмице неће бити лако гостовање, Крка је добар тим која је промјеном тренера почела да игра много боље. Ми морамо да се фокусирамо на нас и нашу игру и да прије свега будемо агресивни у одбрани и сконцетрисани у нападу. Ако испоштујемо принципе и договоре из свлачионице и са тренинга на добром смо путу да славимо у овом мечу".

Коментари / 0

Оставите коментар