ABA - Igokea: U Novo Mesto po četvrtu uzastopnu "recku"!

Nakon tri vezane pobjede, Igokea u subotu (17 h) gostuje Krki u Novom Mestu u okviru 22. kola ABA lige.

Košarka 30.01.2016 | 11:40
ABA - Igokea: U Novo Mesto po četvrtu uzastopnu "recku"!

U prvom dijelu regionalnog šampionata Krka je u Laktašima slavila rezultatom 65:54, a u taboru ekipe iz Republike Srpske se nadaju da mogu da se revanširaju za taj poraz.

Osim Nikole Pešakovića koji se povrijedio na utakmici s Cibonom i kojeg čeka duži oporavak i kome svi u klubu žele brz povratak na teren, svi su spremni za duel s Krkom.

"Gledajući posljednju utakmicu Krke protiv MZT Skopja vidi se da je to skroz suprotno onom što je Krka igrala do sada gledajući i odbrambeno i napadački. Povećana je agresivnost u odbrani i sa puno discipline u napadu, što je vjerovatno došlo s promjenom trenera ekipe (umjesto Ivana Velića na klupi je Vladimir Anzulović). Mi smo imali dovoljno vremena da se dobro pripremimo za ovaj meč i nadamo se da ćemo odgovoriti na te nove sisteme u igri Krke", rekao je trener "igosa" Dragan Bajić u najavi susreta.

Prema njegovim riječima, tri uzastopna trijumfa šampiona Bosne i Hercegovine rasteretila su njegov tim.

"Sigurno je da smo sada u lakšoj situaciji i da ćemo imati mnogo manja pritiska u odnosu na prethodne mečeve koje smo igrali. Ta doza pritiska će sigurno biti na strani Krke što ćemo mi pokušati iskoristiti i izaći iz tog meča s pozitivnim rezultatom. Zdravstveni bilten je dobar, osim Nikole Pešakovića koji je doživio tešku povredu koljena na utakmici sa Cibonom i za koga je ova sezona završena, a kome mi svi iz kluba želimo brz i uspješan oporavak i da iz ove povrede hrabro izađe".

Njegovo mišljenje dijeli i košarkaš Aleksandrovčana Nemanja Krstić.

"Poslije vezane tri pobjede imamo obavezu da nastavimo da igramo u takvom ritmu i da bi nam pobjeda nad Krkom mnogo značila u smislu ostvarenja cilja za ovu sezonu. Što se tiče same utakmice neće biti lako gostovanje, Krka je dobar tim koja je promjenom trenera počela da igra mnogo bolje. Mi moramo da se fokusiramo na nas i našu igru i da prije svega budemo agresivni u odbrani i skoncetrisani u napadu. Ako ispoštujemo principe i dogovore iz svlačionice i sa treninga na dobrom smo putu da slavimo u ovom meču".

Komentari / 0

Ostavite komentar