Какво писмо за Видића: Најбољи са којим сам играо!

Рио Фердинанд објавио на Фацебооку мисли о свом новом колеги-пензионеру Немањи Видићу: "Био си мој омиљени саиграч!". Прочитајте цело писмо! Некадашњи саиграчи Немање Видића у Манчестер Јунајтеду рекли су да је било задовољство играти са српским фудбалером.

Фудбал 30.01.2016 | 11:20
Какво писмо за Видића: Најбољи са којим сам играо!

Видић је у петак саопштио да је време да “окачи копачке о клин”, због великог броја повреда у последње време.

Током каријере бранио је боје Црвене звезде, суботичког Спартака, Спартака из Москве, Манчестер Јунајтеда и Интера. За репрезентацију је одиграо 56 утакмица и постигао два гола.

"Било је задовољство играти са овим човеком, увек сам се угледао на њега. Легенда Манчестер Јунајтеда", написао је Фил Џонс на Твитеру.

"Честитам Видићу на невероватној каријери. Био сам један од срећника који су играли са тобом. Лепе успомене", написао је Мајкл Керик.

Некада су чинили гранитни бедем испред гола Манчестер јунајтеда. Од данас су поново "саиграчи, али на неки други начин.

Рио Фердинанд, бивши фудбалер Манчестер јунајтеда, на дан када је Немања Видић саопштио да је завршио играчку каријеру, присетио се дана када је српски фудбалер стигао у Манчестер јунајтед и сезона у којима су њих двојица чинили штоперски тандем.

"'Одакле је овај', питали су се многи када су видели Виду на првом тренингу. Од тада је постао невероватна снага Манчестер јунајтеда а то је све постигао невероватним радом. Не сме се заборавити да је играо против сјајних нападача (Кристијана Роналда, Робина ван Персија, Луиса Сахе, Вејна Рунија) сваког дана на тренингу, што је био велики искорак за играча који је дошао из руске лиге... Вида је увек био дубоки мислилац и увек је себе анализирао из свих углова од тренутка када је дошао у клуб. Радио је на снази, свестан да му је потребна да би успео у Премијер лиги и потом је почео да се 'уграђује' у тим", написао је Фердинанд на својој Фацебоок страници.

Бивши енглески репрезентативац је додао да су га често питали о сарадњи са Видићем, да ли су радили неке посебне ствари на тренингу...

"Не, стварно не. Ово је била природна сарадња...", навео је Фердинанд и истакао:

"ДА - био је играч са којим сам највише волео да играм (у пару)".

Написао је и ово:

"Постао је одбрамбени фудбалер кога су се плашили, улетао је у стартове, нападао је лопту боље од било кога до тада, али он ће вам са осмехом рећи да је умео и да игра лоптом, што га је чинило комплетним и сјајним одбрамбеним играчем".

"Као пријатељ је био сјајан, увек искрен и пажљив, а било је места и за смех - када би био спреман на то. Недостаје Манчестер јунајтед, а недостајаће и фудбалу. Какав играч, какав човек!

Добродошао у пензију, брате!".

Коментари / 0

Оставите коментар