Kakvo pismo za Vidića: Najbolji sa kojim sam igrao!

Rio Ferdinand objavio na Facebooku misli o svom novom kolegi-penzioneru Nemanji Vidiću: "Bio si moj omiljeni saigrač!". Pročitajte celo pismo! Nekadašnji saigrači Nemanje Vidića u Mančester Junajtedu rekli su da je bilo zadovoljstvo igrati sa srpskim fudbalerom.

Fudbal 30.01.2016 | 11:20
Kakvo pismo za Vidića: Najbolji sa kojim sam igrao!

Vidić je u petak saopštio da je vreme da “okači kopačke o klin”, zbog velikog broja povreda u poslednje vreme.

Tokom karijere branio je boje Crvene zvezde, subotičkog Spartaka, Spartaka iz Moskve, Mančester Junajteda i Intera. Za reprezentaciju je odigrao 56 utakmica i postigao dva gola.

"Bilo je zadovoljstvo igrati sa ovim čovekom, uvek sam se ugledao na njega. Legenda Mančester Junajteda", napisao je Fil Džons na Tviteru.

"Čestitam Vidiću na neverovatnoj karijeri. Bio sam jedan od srećnika koji su igrali sa tobom. Lepe uspomene", napisao je Majkl Kerik.

Nekada su činili granitni bedem ispred gola Mančester junajteda. Od danas su ponovo "saigrači, ali na neki drugi način.

Rio Ferdinand, bivši fudbaler Mančester junajteda, na dan kada je Nemanja Vidić saopštio da je završio igračku karijeru, prisetio se dana kada je srpski fudbaler stigao u Mančester junajted i sezona u kojima su njih dvojica činili štoperski tandem.

"'Odakle je ovaj', pitali su se mnogi kada su videli Vidu na prvom treningu. Od tada je postao neverovatna snaga Mančester junajteda a to je sve postigao neverovatnim radom. Ne sme se zaboraviti da je igrao protiv sjajnih napadača (Kristijana Ronalda, Robina van Persija, Luisa Sahe, Vejna Runija) svakog dana na treningu, što je bio veliki iskorak za igrača koji je došao iz ruske lige... Vida je uvek bio duboki mislilac i uvek je sebe analizirao iz svih uglova od trenutka kada je došao u klub. Radio je na snazi, svestan da mu je potrebna da bi uspeo u Premijer ligi i potom je počeo da se 'ugrađuje' u tim", napisao je Ferdinand na svojoj Facebook stranici.

Bivši engleski reprezentativac je dodao da su ga često pitali o saradnji sa Vidićem, da li su radili neke posebne stvari na treningu...

"Ne, stvarno ne. Ovo je bila prirodna saradnja...", naveo je Ferdinand i istakao:

"DA - bio je igrač sa kojim sam najviše voleo da igram (u paru)".

Napisao je i ovo:

"Postao je odbrambeni fudbaler koga su se plašili, uletao je u startove, napadao je loptu bolje od bilo koga do tada, ali on će vam sa osmehom reći da je umeo i da igra loptom, što ga je činilo kompletnim i sjajnim odbrambenim igračem".

"Kao prijatelj je bio sjajan, uvek iskren i pažljiv, a bilo je mesta i za smeh - kada bi bio spreman na to. Nedostaje Mančester junajted, a nedostajaće i fudbalu. Kakav igrač, kakav čovek!

Dobrodošao u penziju, brate!".

Komentari / 0

Ostavite komentar