Преломио је: Немања Видић отишао у легенде!

Легендарни фудбалер Црвене звезде и Манчестер јунајтеда донео је одлуку да заврши велику фудбалску каријеру.

Фудбал 29.01.2016 | 23:30
Преломио је: Немања Видић отишао у легенде!

Човек који је био капитен Рајану Гигсу, Полу Сколсу, Рију Фердинанду, Вејну Рунију, Кристијану Роналду и многим другим звездама светског фудбала, а што је још важније "деци" Манчестер јунајтеда, рекао је:

КРАЈ!

И саопштио је то на сајту своје Црвене звезде.

Своје, за коју је одувек навијао и коју није заборавио и када је подизао пехар намењен прваку Европе, у Москви 2008. године, као играч славног енглеског клуба.

"Не живим ја сан него своје амбиције и циљеве. Сан сам проживео на 'Маракани'. Нисам као клинац сањао дрес Манчестера или Реала већ дрес Звезде, капитенску траку на руци и гол Партизану! И све сам то остварио... Једино што нисам, а о чему сам као клинац маштао у Ужицу, било је да после поготка против црно-белих отрчим на северну трибину и - не вратим се на терен. Али, да поновим, Звезда је сан, а Манчестер је доказивање, професионализам...", говорио је Видић током каријере, које је завршена данас, 29. јануара 2016. године.

Немања Видић је рођен у Ужицу, 21. октобра 1981.

Са 15 година, Видић је постао омладинац Црвене звезде, а за први тим је дебитовао 2000. године. Први трофеј (национални Куп) са црвено-белима освојио је 2002. године, а 2004. године освојио је и "дуплу круну". Видић је за Црвену звезду забележио 67 наступа и постигао 12 голова, после чега је 2004. отишао у московски Спартак, а две године касније дошао је тихо на "Олд трафорд" и променио клуб заувек.

Сер Алекс Фергусон видео је нешто у њему и одлучио да ће баш "Вида" бити предводник једне од најмоћнијих генерација у новијој историји европског фудбала, што најбоље говори о снази његовог карактера и лидерским способностима.

"Дошло је време да окачим своје копачке о клин. Повреде које сам имао у последњих неколико година узеле су свој данак. Хвала свим играчима са којима сам играо и свим тренерима са којима сам сарађивао, и велико хвала навијачима на подршци током свих ових година", изјавио је Немања Видић за сајт Црвене звезде, која је светски "бреакинг" објавила у петак у 13.00.

Синхронизовано са порталом Манчестер јунајтеда.

Осим Црвене звезде, Немања Видић је носио дресове Спартака из Суботице, Спартака из Москве, Манчестер Јунајтеда и Интера. У дресу енглеског клуба, Видић је 2008. године освојио Лигу шампиона, а годинама је био и капитен "црвених ђавола". За национални тим, Видић је забележио 56 наступа.

Када је Фергусон одлучио да се повуче са "Театра снова", отишао је и Видић. Изабрао је Интер, Италију, земљу у којој се игра фудбал какав би њему требало да је пријао, али није завршено добро.

У дресу "неразура", који су пролазили кроз турболентна времена, испуњена финансијским проблемима, трагањима за правим тренером, погрешним трансферима, Видић није показао колико зна и може, а онда је прошлог лета дошла тешка повреда, која га је практично одвојила од терена на шест месеци.

Када је дошла зима, јануар, сео је заједно са људима из Интера за сто и договорио се да уговор буде раскинут. Мало ко је тада помишљао да је то, практично, био крај за једног од најбољих штопера које је Европа видела још од одласка чувене италијанске легије предвођене Франком Барезијем, Паолом Малдинијем, Паолом Канаваром, итд.

Није Србија дуго имала таквог играча и, сасвим сигурно, дуго ће се чекати на новог "Виду".

Утолико, Немања - хвала!

Коментари / 0

Оставите коментар