Prelomio je: Nemanja Vidić otišao u legende!

Legendarni fudbaler Crvene zvezde i Mančester junajteda doneo je odluku da završi veliku fudbalsku karijeru.

Fudbal 29.01.2016 | 23:30
Prelomio je: Nemanja Vidić otišao u legende!

Čovek koji je bio kapiten Rajanu Gigsu, Polu Skolsu, Riju Ferdinandu, Vejnu Runiju, Kristijanu Ronaldu i mnogim drugim zvezdama svetskog fudbala, a što je još važnije "deci" Mančester junajteda, rekao je:

KRAJ!

I saopštio je to na sajtu svoje Crvene zvezde.

Svoje, za koju je oduvek navijao i koju nije zaboravio i kada je podizao pehar namenjen prvaku Evrope, u Moskvi 2008. godine, kao igrač slavnog engleskog kluba.

"Ne živim ja san nego svoje ambicije i ciljeve. San sam proživeo na 'Marakani'. Nisam kao klinac sanjao dres Mančestera ili Reala već dres Zvezde, kapitensku traku na ruci i gol Partizanu! I sve sam to ostvario... Jedino što nisam, a o čemu sam kao klinac maštao u Užicu, bilo je da posle pogotka protiv crno-belih otrčim na severnu tribinu i - ne vratim se na teren. Ali, da ponovim, Zvezda je san, a Mančester je dokazivanje, profesionalizam...", govorio je Vidić tokom karijere, koje je završena danas, 29. januara 2016. godine.

Nemanja Vidić je rođen u Užicu, 21. oktobra 1981.

Sa 15 godina, Vidić je postao omladinac Crvene zvezde, a za prvi tim je debitovao 2000. godine. Prvi trofej (nacionalni Kup) sa crveno-belima osvojio je 2002. godine, a 2004. godine osvojio je i "duplu krunu". Vidić je za Crvenu zvezdu zabeležio 67 nastupa i postigao 12 golova, posle čega je 2004. otišao u moskovski Spartak, a dve godine kasnije došao je tiho na "Old traford" i promenio klub zauvek.

Ser Aleks Ferguson video je nešto u njemu i odlučio da će baš "Vida" biti predvodnik jedne od najmoćnijih generacija u novijoj istoriji evropskog fudbala, što najbolje govori o snazi njegovog karaktera i liderskim sposobnostima.

"Došlo je vreme da okačim svoje kopačke o klin. Povrede koje sam imao u poslednjih nekoliko godina uzele su svoj danak. Hvala svim igračima sa kojima sam igrao i svim trenerima sa kojima sam sarađivao, i veliko hvala navijačima na podršci tokom svih ovih godina", izjavio je Nemanja Vidić za sajt Crvene zvezde, koja je svetski "breaking" objavila u petak u 13.00.

Sinhronizovano sa portalom Mančester junajteda.

Osim Crvene zvezde, Nemanja Vidić je nosio dresove Spartaka iz Subotice, Spartaka iz Moskve, Mančester Junajteda i Intera. U dresu engleskog kluba, Vidić je 2008. godine osvojio Ligu šampiona, a godinama je bio i kapiten "crvenih đavola". Za nacionalni tim, Vidić je zabeležio 56 nastupa.

Kada je Ferguson odlučio da se povuče sa "Teatra snova", otišao je i Vidić. Izabrao je Inter, Italiju, zemlju u kojoj se igra fudbal kakav bi njemu trebalo da je prijao, ali nije završeno dobro.

U dresu "nerazura", koji su prolazili kroz turbolentna vremena, ispunjena finansijskim problemima, traganjima za pravim trenerom, pogrešnim transferima, Vidić nije pokazao koliko zna i može, a onda je prošlog leta došla teška povreda, koja ga je praktično odvojila od terena na šest meseci.

Kada je došla zima, januar, seo je zajedno sa ljudima iz Intera za sto i dogovorio se da ugovor bude raskinut. Malo ko je tada pomišljao da je to, praktično, bio kraj za jednog od najboljih štopera koje je Evropa videla još od odlaska čuvene italijanske legije predvođene Frankom Barezijem, Paolom Maldinijem, Paolom Kanavarom, itd.

Nije Srbija dugo imala takvog igrača i, sasvim sigurno, dugo će se čekati na novog "Vidu".

Utoliko, Nemanja - hvala!

Komentari / 0

Ostavite komentar