НБА: Изабрани Ол-стар тимови, али не може без контроверзи!

Прочитајте кога су све изабрали тренери НБА тимова за вече свих звезда и реците нам - да ли се с правом љуте поједини играчи због тога што их (опет) нема?

Кошарка 02.02.2016 | 17:40
НБА: Изабрани Ол-стар тимови, али не може без контроверзи!

Навијачи су рекли своје и изабрали су стартне петорке.

Потом је дошао ред на тренере, који су попунили саставе за 65. Ол-стар, који ће од 12. до 14. фебруара бити одржан у Торонту.

И, као и сваке године, било је контроверзи.

Највећа, можда ћете се сложити, другу годину заредом је чињеница да Дамијан Лилард из Портланд Трејлблејзерса није по укусу ни навијача, ни тренера, а спада у ред надолазећих звезда, пред којима је светла будућност.

Предност су и овог пута добили неки старији и искуснији играчи, кошаркаши који су потрошили своје најбоље године. Али, тако ствари функционишу...

Пре него што наставимо причу о можда оштећеним играчима, са нагласком на можда, хајде да побројим све учеснике спектакла на којем ће као "руки" учествовати и наш Никола Јокић, у тиму света.

Исток

Стартери: Двејн Вејд (Мајами), Кајл Лори (Торонто), Леброн Џејмс (Кливленд), Пол Џорџ (Индијана), Кармело Ентони (Њујорк).

Резерве: Џон Вол (Вашингтон), Џими Батлер (Чикаго), Пол Милсап (Атланта), Андре Драмонд (Детроит), Крис Бош (Мајами), Демар Дерозен (Торонто), Ајзеа Томас (Бостон).

Тренер: Тајрон Лу (Кливленд).

Запад

Стартери: Стефон Кари (Голден Стејт), Расел Вестбрук (Оклахома), Коби Брајант (Л. А. Лејкерс), Кевин Дурент (Оклахома), Кави Ленард (Сан Антонио).

Резерве: Крис Пол (Л. А. Клиперс), Џејмс Харден (Хјустон Рокетс), Драјмонд Грин (Голден Стејт), Демаркус Казинс (Сакраменто), Ентони Дејвис (Њу Орлеанс), Клеј Томпсон (Голден Стејт), Ламаркус Олдриџ (Сан Антонио).

Тренер: Грег Попович (Сан Антонио).

Дакле?

Да ли вам је "на прво читање" пало на памет неко од имена које је требало да нађе своје месо на вечери свих звезда. Треба рећи и то да навијачи углавном гласају срцем и бирају најатрактивније кошаркаше и највеће звезде данашњице за стартере Истока и Запада, после чега тренери не бирају увек тако, већ у својству свог позива зову оне који можда не могу да скоче раменом преко обруча, али који могу да пруже много на терену.

Отуда и "олараунд" сензација Голден Стејт Вориорса на Ол-стару, али не и суперсонични Деандре Џордан или његов суспендовани колега Блејк Грифин, који је сам себе избацио из конкуренције за тим Запада.

Дакле, поред Лиларда, Џордана и Грифина, за Wест неће наступити прошлогодишњи стартер Марк Гасол, легендарни, али потрошени Дирк Новицки и Тим Данкан, затим дуго тешко повређени Весли Метјуз, још млади и недоречени Си-Џеј Мекалум, сасвим солидни Чандлер Парсон, као и Заза Пашулија, који игра сезону каријере и који је остао кратак за неких 16.000 гласова за сензационално појављивање у петорци Запада.

Навијачи Јуте Џез рећи ће да је требало да се појави Гордон Хејвард, а такође није било места ни за првог пика са летошњег драфта, Карла Ентонија Таунса, који ће играти утакмицу САД – Свет, заједно са још два изузетно атрактивна играча из Минеаполиса, Зеком Лавином и Ендрјуом Вигинсом.

Шта рећи за Исток?

Кајри Ирвинг из Кливленд Кавалирса свакако би био ту да се тек недавно није вратио из тешке повреде колена, а повреду која га је избацила из из финалне серије плеј-офа прошлог пролећа и из форме имао је и његов колега Кевин Лав.

Повреде су унаказиле и каријеру некадашњег МВП играча лиге, Дерика Роуза, док Кемба Вокер има здравље и срећу, али "тиња" у франшизи која никако не упада у очи, у екипи Шарлот Хорнетса. Кристапс Порзингис је направио хаос у Њујорку, али тренере то није импресионирало, па су га оставили са генерацијом на мечу САД – Свет, док Ал Хорфорд игра сјајно у Атланта Хоксима, али очигледно недовољно да се пробије међу 12 на Истоку.

Попут брата на Западу, ни Пау Гасол није позван икао је био стартер пре 12 месеци. Тренери су очигледно сматрали да је Детроит Пистонсима довољно једно место међу дванаесторицом на Истоку, па су искулирали Реџија Џексона, баш као што су сматрали да је судбина Новицког и Данкана сустигла и Криса Боша.

Шта ви мислите?

Да ли је овај избор реалан или су се тренери (и навијачи) о некога огрешили? Јесмо ли заборавили да поменемо некога ко је требало да буде на Ол-стару или бар разматран као могућа опција.

Коментари / 0

Оставите коментар