NBA: Izabrani Ol-star timovi, ali ne može bez kontroverzi!

Pročitajte koga su sve izabrali treneri NBA timova za veče svih zvezda i recite nam - da li se s pravom ljute pojedini igrači zbog toga što ih (opet) nema?

Košarka 02.02.2016 | 17:40
NBA: Izabrani Ol-star timovi, ali ne može bez kontroverzi!

Navijači su rekli svoje i izabrali su startne petorke.

Potom je došao red na trenere, koji su popunili sastave za 65. Ol-star, koji će od 12. do 14. februara biti održan u Torontu.

I, kao i svake godine, bilo je kontroverzi.

Najveća, možda ćete se složiti, drugu godinu zaredom je činjenica da Damijan Lilard iz Portland Trejlblejzersa nije po ukusu ni navijača, ni trenera, a spada u red nadolazećih zvezda, pred kojima je svetla budućnost.

Prednost su i ovog puta dobili neki stariji i iskusniji igrači, košarkaši koji su potrošili svoje najbolje godine. Ali, tako stvari funkcionišu...

Pre nego što nastavimo priču o možda oštećenim igračima, sa naglaskom na možda, hajde da pobrojim sve učesnike spektakla na kojem će kao "ruki" učestvovati i naš Nikola Jokić, u timu sveta.

Istok

Starteri: Dvejn Vejd (Majami), Kajl Lori (Toronto), Lebron Džejms (Klivlend), Pol Džordž (Indijana), Karmelo Entoni (Njujork).

Rezerve: Džon Vol (Vašington), Džimi Batler (Čikago), Pol Milsap (Atlanta), Andre Dramond (Detroit), Kris Boš (Majami), Demar Derozen (Toronto), Ajzea Tomas (Boston).

Trener: Tajron Lu (Klivlend).

Zapad

Starteri: Stefon Kari (Golden Stejt), Rasel Vestbruk (Oklahoma), Kobi Brajant (L. A. Lejkers), Kevin Durent (Oklahoma), Kavi Lenard (San Antonio).

Rezerve: Kris Pol (L. A. Klipers), Džejms Harden (Hjuston Rokets), Drajmond Grin (Golden Stejt), Demarkus Kazins (Sakramento), Entoni Dejvis (Nju Orleans), Klej Tompson (Golden Stejt), Lamarkus Oldridž (San Antonio).

Trener: Greg Popovič (San Antonio).

Dakle?

Da li vam je "na prvo čitanje" palo na pamet neko od imena koje je trebalo da nađe svoje meso na večeri svih zvezda. Treba reći i to da navijači uglavnom glasaju srcem i biraju najatraktivnije košarkaše i najveće zvezde današnjice za startere Istoka i Zapada, posle čega treneri ne biraju uvek tako, već u svojstvu svog poziva zovu one koji možda ne mogu da skoče ramenom preko obruča, ali koji mogu da pruže mnogo na terenu.

Otuda i "olaraund" senzacija Golden Stejt Voriorsa na Ol-staru, ali ne i supersonični Deandre Džordan ili njegov suspendovani kolega Blejk Grifin, koji je sam sebe izbacio iz konkurencije za tim Zapada.

Dakle, pored Lilarda, Džordana i Grifina, za West neće nastupiti prošlogodišnji starter Mark Gasol, legendarni, ali potrošeni Dirk Novicki i Tim Dankan, zatim dugo teško povređeni Vesli Metjuz, još mladi i nedorečeni Si-Džej Mekalum, sasvim solidni Čandler Parson, kao i Zaza Pašulija, koji igra sezonu karijere i koji je ostao kratak za nekih 16.000 glasova za senzacionalno pojavljivanje u petorci Zapada.

Navijači Jute Džez reći će da je trebalo da se pojavi Gordon Hejvard, a takođe nije bilo mesta ni za prvog pika sa letošnjeg drafta, Karla Entonija Taunsa, koji će igrati utakmicu SAD – Svet, zajedno sa još dva izuzetno atraktivna igrača iz Mineapolisa, Zekom Lavinom i Endrjuom Viginsom.

Šta reći za Istok?

Kajri Irving iz Klivlend Kavalirsa svakako bi bio tu da se tek nedavno nije vratio iz teške povrede kolena, a povredu koja ga je izbacila iz iz finalne serije plej-ofa prošlog proleća i iz forme imao je i njegov kolega Kevin Lav.

Povrede su unakazile i karijeru nekadašnjeg MVP igrača lige, Derika Rouza, dok Kemba Voker ima zdravlje i sreću, ali "tinja" u franšizi koja nikako ne upada u oči, u ekipi Šarlot Hornetsa. Kristaps Porzingis je napravio haos u Njujorku, ali trenere to nije impresioniralo, pa su ga ostavili sa generacijom na meču SAD – Svet, dok Al Horford igra sjajno u Atlanta Hoksima, ali očigledno nedovoljno da se probije među 12 na Istoku.

Poput brata na Zapadu, ni Pau Gasol nije pozvan ikao je bio starter pre 12 meseci. Treneri su očigledno smatrali da je Detroit Pistonsima dovoljno jedno mesto među dvanaestoricom na Istoku, pa su iskulirali Redžija Džeksona, baš kao što su smatrali da je sudbina Novickog i Dankana sustigla i Krisa Boša.

Šta vi mislite?

Da li je ovaj izbor realan ili su se treneri (i navijači) o nekoga ogrešili? Jesmo li zaboravili da pomenemo nekoga ko je trebalo da bude na Ol-staru ili bar razmatran kao moguća opcija.

Komentari / 0

Ostavite komentar