Ђурић: Да сам ја у клубу, Живковић би потписао нови уговор!

Некадашњи председник Партизана Драган Ђурић рекао је да је све урађено по закону по питању уговора са младим фудбалером Андријом Живковићем.

Фудбал 31.01.2016 | 15:20
Ђурић: Да сам ја у клубу, Живковић би потписао нови уговор!

Живковићу уговор са ‘црно-белима’ истиче на лето, а у случају да не промени средину ове зиме или не потпише нови уговор, клуб ће морати да плаћа ‘пенале’ менаџеру Пинију Захавију.

Разлог за то је чињеница да је Партизан продао део права Захавијевом фонду, а менаџер младог репрезентативца Предраг Ђорђевић најавио је да Живковић неће потписати нови, нити ће ове зиме напустити клуб.

“Имали смо проблем са Андријом и његовим оцем приликом првог уговора, али смо суспендовали Живковића, после чега је он пристао да потпише. Идеја је била да се исто учини и на половини постојећег уговора, само што нова гарнитура руководилаца то није урадила из само њима знаних разлога. Да сам у клубу, будите сигурни да играч не би играо ни у пролећном делу, нити Лигу Европе док не пристане да потпише и то би се десило у кратком року. Уколико се тако нешто не би догодило поручили би му као прошли пут: ‘Мајсторе, идеш сам у седам ујутро да тренираш’, као што је био случај током 44 дана пре него што је потписао професионални уговор. Отац гледа само своје и право детета, такав је човек”, рекао је Ђурић за “Вечерње новости”.

Ђурић наглашава да не постоји ништа спорно у аранжману који је склопљен са Захавијем, а посебно не елемената кривичног дела, како се помиње.

“Ми имамо законско право да продамо економска права која су у власништву клуба. И продали смо 50 одсто Партизанових права, а не њихових 25 одсто. Нисмо консултовали Живковиће јер смо продали своје, а не њихове проценте. Погледајте само каква је ситуација била у Звезди са Грујићем. Нисам присуствовао потписивању тог уговора, али сам био упознат са свим детаљима и дао одобрење, као што је био случај и са свим осталим договорима које је одобрио Управни одбор. Све одлуке су доношене уз сагласност свих чланова управе”, истакао је Ђурић.

Бивши први човек Партизана је истакао да је највећи проблем изостанак договора око новог уговора са Живковићем током прошле зиме.

“У мом Управном одбору су били Поповић, Обућина, Маричић и Грубор који су остали у клубу и они су врло добро знали какав је договор направљен са Захавијем. Убеђен сам да су то пренели новим људима, да знају каква је породица Живковић. Да је уговор продужен када је требало, играч би ишао тамо одакле је стигла понуда. Наравно, клуб би гледао да играч буде задовољан износом плате, тако смо увек радили. Тако се ради свуда у свету када је уговор на пет година, после две се већ разговара о продужетку. То нису радили садашњи руководиоци. Клуб живи од обештећења за играче, а дошло се у ситуацију да без надокнаде оду Лукач, Волков, Илић, Којић и сада Бабовић. Па ми смо за Лукача имали понуду од милион и по евра. Није то приватан клуб, тако се пропада. Не знам кога ће сада да продају у јуну, Вучелића или Обућину?”, истакао је Ђурић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хм

31.01.2016 14:34

Неки казу да ти требас бити у затвору.

ОДГОВОРИТЕ