Ове дјевојчице су јунаци пожара у Нишу

Пожар који је избио данас поподне у центру Ниша, у поткровљу зграде, дигао је све Нишлије на ноге. Јунаци приче су дванаестогодишње девојчице Т. Д. и Т. П.

Србија 29.01.2016 | 22:53
Ове дјевојчице су јунаци пожара у Нишу

"Те девојчице су мени и мојој деци спасиле живот. Да их нисам чула како вриште да је пожар и да излазимо из станова ко зна шта би са нама било. Могле смо да останемо унутра и да се угушимо", казала је Виолета Стевановић непосредно након што су њу и њене две ћерке од којих једна има седам а друга девет година, ватрогасци уз помоћ платформе спустили са поткровља шестоспратнице коју је данас око 13 сати захватио пожар.

"Пролазиле смо поред зграде и виделе ватру на врху зграде. Забринуле смо се за људе јер смо виделе да нико не излази и да вероватно још нису приметили шта се дешава", причају две девојчице, које су одмах потом утрчале у зграду.

"Пожар, пожар, спасавајте се", причају храбре девојчице. Међутим, без обзира на инсистирање, одбијале су да се сликају.

"Нећемо да се сликамо, па ми смо само урадиле оно што би свако други", углас су казала деца.

Како сазнајемо, пожар је избио у стану породице Марковић, у поткровљу шестоспратнице на Византијском Булевару 116 у нишком насељу Дуваниште.

Како нам је потврђено, ватра се проширила на још четири стана али захваљујући брзој интервенцији ватрогасаца нико није повређен. На лице места изашла су три ватрогасна возила и две екипе Хитне помоћи. Евакуисано је седморо станара од којих петоро платформом.

"Мене и моју мајку ватрогасци су спустили платформом. Мајка се много уплашила. Било је страшно, димило је много, нисмо могли да изадјемо. Затворили смо се у стан, отворили прозор и чекали ватрогасце. Свака им част, дошли су врло брзо и спасили нас", казао је Горан Марковић.

Светомир Ивановић истиче да се веома уплашио за своју имовину.

"Пожар је био страшан, помислио сам да ће се проширити и на нашу зграду. Мислио сам да ћемо сви изгинути", каже Ивановић.

На лице места изашли су и начелник Полицијске управе у Нишу Нинослав Митић и начелник Сектора за ванредне ситуације Срђан Митровић, који су координисали рад ангажованих служби.

Извор: Телеграф

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Брле

29.01.2016 22:09

Веома занимљиво, дјеца се рађају врло паметна, интелигентна, али одрастањем у оваквом друштву они изгубе те врлине. Да ико мисли о томе требало би под хитно мијењати образовни систем, али не декларативно него конкретно, али . . .

ОДГОВОРИТЕ