Ove djevojčice su junaci požara u Nišu

Požar koji je izbio danas popodne u centru Niša, u potkrovlju zgrade, digao je sve Nišlije na noge. Junaci priče su dvanaestogodišnje devojčice T. D. i T. P.

Srbija 29.01.2016 | 22:53
Ove djevojčice su junaci požara u Nišu

"Te devojčice su meni i mojoj deci spasile život. Da ih nisam čula kako vrište da je požar i da izlazimo iz stanova ko zna šta bi sa nama bilo. Mogle smo da ostanemo unutra i da se ugušimo", kazala je Violeta Stevanović neposredno nakon što su nju i njene dve ćerke od kojih jedna ima sedam a druga devet godina, vatrogasci uz pomoć platforme spustili sa potkrovlja šestospratnice koju je danas oko 13 sati zahvatio požar.

"Prolazile smo pored zgrade i videle vatru na vrhu zgrade. Zabrinule smo se za ljude jer smo videle da niko ne izlazi i da verovatno još nisu primetili šta se dešava", pričaju dve devojčice, koje su odmah potom utrčale u zgradu.

"Požar, požar, spasavajte se", pričaju hrabre devojčice. Međutim, bez obzira na insistiranje, odbijale su da se slikaju.

"Nećemo da se slikamo, pa mi smo samo uradile ono što bi svako drugi", uglas su kazala deca.

Kako saznajemo, požar je izbio u stanu porodice Marković, u potkrovlju šestospratnice na Vizantijskom Bulevaru 116 u niškom naselju Duvanište.

Kako nam je potvrđeno, vatra se proširila na još četiri stana ali zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca niko nije povređen. Na lice mesta izašla su tri vatrogasna vozila i dve ekipe Hitne pomoći. Evakuisano je sedmoro stanara od kojih petoro platformom.

"Mene i moju majku vatrogasci su spustili platformom. Majka se mnogo uplašila. Bilo je strašno, dimilo je mnogo, nismo mogli da izadjemo. Zatvorili smo se u stan, otvorili prozor i čekali vatrogasce. Svaka im čast, došli su vrlo brzo i spasili nas", kazao je Goran Marković.

Svetomir Ivanović ističe da se veoma uplašio za svoju imovinu.

"Požar je bio strašan, pomislio sam da će se proširiti i na našu zgradu. Mislio sam da ćemo svi izginuti", kaže Ivanović.

Na lice mesta izašli su i načelnik Policijske uprave u Nišu Ninoslav Mitić i načelnik Sektora za vanredne situacije Srđan Mitrović, koji su koordinisali rad angažovanih službi.

Izvor: Telegraf

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Brle

29.01.2016 22:09

Veoma zanimljivo, djeca se rađaju vrlo pametna, inteligentna, ali odrastanjem u ovakvom društvu oni izgube te vrline. Da iko misli o tome trebalo bi pod hitno mijenjati obrazovni sistem, ali ne deklarativno nego konkretno, ali . . .

ODGOVORITE