Захтјев мањих клубова: Проширите Евролигу!

Специјализовани кошаркаши портал Еурохупс наводи да таква могућност неће бити изводљива у наредној сезони, јер је већ договорено да се у сезони 2016./2017. такмичи 16 тимова.

Кошарка 31.01.2016 | 13:00
Захтјев мањих клубова: Проширите Евролигу!

Како пише руски "Спорт експрес" на састанку челника Евролиге и клубова затражено је да се повећа број учесника такмичења са 16 на 20, како би се добила још четири упражњена места за специјалне позиве.

Ипак, специјализовани кошаркаши портал Еурохупс наводи да таква могућност неће бити изводљива у наредној сезони, јер је већ договорено да се у сезони 2016/2017. такмичи 16 тимова, међу којима је 11 клубова са А лиценцом, победник Еврокупа, победник квалификиција, док ће преостала три места бити накнадно одређена.

Смањењем броја учесника, Евролига је практично гурнула остале тимове у смеру ФИБА Лиге шампиона, која успева да приволи све више "одбачених" екипа и националних првенстава у соје "јато".

Генерални секретар ФИБА Партик Бауман у разговору за француски Л'Екип поручио је да нема никакав проблем са Евролигом, али је напоменуо да је Лига шампиона једино одрживо решење. Бауман је клубовима који су већ изабрали Евролигу поручио да направе свој лични клуб, алудирајући на идеју да садашња Евролига има за циљ да створи затворени ситем у којем би приступ имали само одабрани тимови, европски великани Ефес, ЦСКА, Армани, Барселона, Фенербахче, Лаборал Кућа, Макаби, Олимпијакос, Панатинаикос, Реал Мадрид и Жалгирис.

Руси имају свој интерес у проширењу, а састанку су поред ЦСКА присуствовали и представници Уникса, Локомотиве Кубањ и Химки. Наравно, своје место под сунцем траже и представници АБА лиге, међу којима је и актуелни шампион Србије Црвена звезда.

Коментари / 0

Оставите коментар