На овом базену ће "делфини" пливати у Рију!

Погледајте како изгледа пливалиште на којем ће се српски ватерполисти ове године борити за олимпијску медаљу.

Остали спортови 31.01.2016 | 21:00
На овом базену ће "делфини" пливати у Рију!

Спектакуларно Европско првенство у Београду завршено је сјајном победом наше репрезентације и останком Србије на континенталном трону.

О дивној слици која је послата из Комбанк арене говорило се недељама и сигурно ће остати упамћена бар колико и тријумф "делфина" у свим мечевима, закључно са борбом за злато против Црне Горе.

Следећи циљ нашег тима је јасан - освојити једино злато које недостаје и унети у Кућу ватерпола у Сметаниној улици једино одличје који тренутно није у власништву "делфина". Наравно, у питању је олимпијско злато.

Док се Игре у Рио Де Жанеиру полако ближе, приводе се крају и припреме борилишта спортиста.

Наши ватерполисти такмичиће се за медаље у градској четврти Бара да Тижука, у комплексу за водене спортове "Марија Ленк", отвореном 2007. и названом у част легендарне бразилске пливачице која је преминула мање од три месеца пре отварања, у 93. години.

Она је на Играма у Лос Анђелесу 1932, са само 17 година, постала прва Бразилка и уопште Јужноамериканка која је учествовала на олимпијском турниру.

Комплекс назван њеним именом има 8.000 места и први пут је примио спортисте 2007, на Панамеричким играма, због којих је и направљен. Читаво здање простире се на подручју од 42.000 квадратних метара.

Надамо се да ће на овом базену наша репрезентација освојити једино, олимпијско злато које јој недостаје у колекцији.

За сада, познато је да ће на олимпијском турниру у ватерполу, у мушкој конкуренцији, учествовати Бразил, Србија, САД, Хрватска, Грчка, Аустралија, Јапан и Црна Гора. Преостала четири учесника биће познато после афричких квалификација (један) и светских квалификација (три).

Коментари / 0

Оставите коментар