Na ovom bazenu će "delfini" plivati u Riju!

Pogledajte kako izgleda plivalište na kojem će se srpski vaterpolisti ove godine boriti za olimpijsku medalju.

Ostali sportovi 31.01.2016 | 21:00
Na ovom bazenu će "delfini" plivati u Riju!

Spektakularno Evropsko prvenstvo u Beogradu završeno je sjajnom pobedom naše reprezentacije i ostankom Srbije na kontinentalnom tronu.

O divnoj slici koja je poslata iz Kombank arene govorilo se nedeljama i sigurno će ostati upamćena bar koliko i trijumf "delfina" u svim mečevima, zaključno sa borbom za zlato protiv Crne Gore.

Sledeći cilj našeg tima je jasan - osvojiti jedino zlato koje nedostaje i uneti u Kuću vaterpola u Smetaninoj ulici jedino odličje koji trenutno nije u vlasništvu "delfina". Naravno, u pitanju je olimpijsko zlato.

Dok se Igre u Rio De Žaneiru polako bliže, privode se kraju i pripreme borilišta sportista.

Naši vaterpolisti takmičiće se za medalje u gradskoj četvrti Bara da Tižuka, u kompleksu za vodene sportove "Marija Lenk", otvorenom 2007. i nazvanom u čast legendarne brazilske plivačice koja je preminula manje od tri meseca pre otvaranja, u 93. godini.

Ona je na Igrama u Los Anđelesu 1932, sa samo 17 godina, postala prva Brazilka i uopšte Južnoamerikanka koja je učestvovala na olimpijskom turniru.

Kompleks nazvan njenim imenom ima 8.000 mesta i prvi put je primio sportiste 2007, na Panameričkim igrama, zbog kojih je i napravljen. Čitavo zdanje prostire se na području od 42.000 kvadratnih metara.

Nadamo se da će na ovom bazenu naša reprezentacija osvojiti jedino, olimpijsko zlato koje joj nedostaje u kolekciji.

Za sada, poznato je da će na olimpijskom turniru u vaterpolu, u muškoj konkurenciji, učestvovati Brazil, Srbija, SAD, Hrvatska, Grčka, Australija, Japan i Crna Gora. Preostala četiri učesnika biće poznato posle afričkih kvalifikacija (jedan) i svetskih kvalifikacija (tri).

Komentari / 0

Ostavite komentar