"Медџида Кресо никад није била у згради Сипе"

Након више пута објављених, а никад провјерених и ничим поткријепљеним информација да је предсједница Суда Босне и Херцеговине била у Државној агенцији за истраге и заштиту на састанку с директором Сипе Перицом Станићем, Суд Босне и Херцеговине одлучно је демантовао те, како наводе, нетачне и крајње злонамјерне наводе.

Босна и Херцеговина 28.01.2016 | 18:18
"Медџида Кресо никад није била у згради Сипе"

У саопштењу је наведено да се предсједница Суда Босне и Херцеговине Медџида Кресо састала 23. децембра 2015. с директором Сипе Перицом Станићем и главним тужиоцем Тужилаштва БиХ Гораном Салиховићем, а након Одлуке Народне скупштине Републике Српске о престанку сарадње свих институција Републике Српске са Сипом, Судом БиХ и Тужилаштвом БиХ.

Појашњавају да је на састанку, који је иницирао директор Сипе, разговарано искључиво о модалитетима сарадње у случају да се настави примјењивати Одлука Народне скупштине Републике Српске, те да СИПА поступа по наредбама Суда БиХ а Суд их издаје на захтјев Тужилаштва, и да је једина тема састанка била начин провођења наредби Суда БиХ у случају да Одлука НС РС остане на снази.

Наглашавају да је то је била једина тема јединог састанка, јер других састанака предсједнице Суда БиХ и директора Сипе, ни прије ни послије 23. децембра 2015., није било.

Из Суда БиХ додају да споменути састанак није одржан у Сипи како је наведено, него у Суду БиХ што се јасно види на фотографији објављеној у дневним новинама, а која је на "овај начин грубо злоупотријебљена ради покушаја дискредитације предсједнице Суда БиХ".

Све наведено може потврдити и директор Сипе БиХ Перица Станић, саопштено је из Суда БиХ.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

29.01.2016 08:17

Ја лијепог имена

ОДГОВОРИТЕ