"Meddžida Kreso nikad nije bila u zgradi Sipe"

Nakon više puta objavljenih, a nikad provjerenih i ničim potkrijepljenim informacija da je predsjednica Suda Bosne i Hercegovine bila u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu na sastanku s direktorom Sipe Pericom Stanićem, Sud Bosne i Hercegovine odlučno je demantovao te, kako navode, netačne i krajnje zlonamjerne navode.

Bosna i Hercegovina 28.01.2016 | 18:18
"Meddžida Kreso nikad nije bila u zgradi Sipe"

U saopštenju je navedeno da se predsjednica Suda Bosne i Hercegovine Meddžida Kreso sastala 23. decembra 2015. s direktorom Sipe Pericom Stanićem i glavnim tužiocem Tužilaštva BiH Goranom Salihovićem, a nakon Odluke Narodne skupštine Republike Srpske o prestanku saradnje svih institucija Republike Srpske sa Sipom, Sudom BiH i Tužilaštvom BiH.

Pojašnjavaju da je na sastanku, koji je inicirao direktor Sipe, razgovarano isključivo o modalitetima saradnje u slučaju da se nastavi primjenjivati Odluka Narodne skupštine Republike Srpske, te da SIPA postupa po naredbama Suda BiH a Sud ih izdaje na zahtjev Tužilaštva, i da je jedina tema sastanka bila način provođenja naredbi Suda BiH u slučaju da Odluka NS RS ostane na snazi.

Naglašavaju da je to je bila jedina tema jedinog sastanka, jer drugih sastanaka predsjednice Suda BiH i direktora Sipe, ni prije ni poslije 23. decembra 2015., nije bilo.

Iz Suda BiH dodaju da spomenuti sastanak nije održan u Sipi kako je navedeno, nego u Sudu BiH što se jasno vidi na fotografiji objavljenoj u dnevnim novinama, a koja je na "ovaj način grubo zloupotrijebljena radi pokušaja diskreditacije predsjednice Suda BiH".

Sve navedeno može potvrditi i direktor Sipe BiH Perica Stanić, saopšteno je iz Suda BiH.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Md

29.01.2016 08:17

Ja lijepog imena

ODGOVORITE