Партизан о "намјештањима": Све су то исфабриковане лажи!

Фудбалски клуб Партизан саопштењем реаговао на оптужбе о намештањима утакмица и о кампањи која се води против клуба. Таксативно наведене све утакмице о којима је говорио некадашњи члан управе Бојан Радовановић.

Фудбал 01.02.2016 | 00:00
Партизан о "намјештањима": Све су то исфабриковане лажи!

Фудбалски клуб Партизан одбацио је све тврдње и оптужбе свог бившег члана управе Бојана Радовановића чије наводе неколико дана објављује дневни лист "Спорт".

Ево целог саопштења ФК Партизан:

"У дневном листу 'Спорт' под помпезним насловом 'Ево како се намешта у српском фудбалу' објављују се већ неколико дана наводни транскрипти изјава Бојана Радовановића које је дотични дао Тужилаштву за организовани криминал пре четири године, а у којима се грубо клевеће Фудбалски клуб Партизан.

Поставља се питање како је могуће да документи из Тужилаштва за организовани криминал 'цуре' у јавност, и то после четири године? Такође се поставља питање како је могуће да то Тужилаштво у претходним годинама није ништа предузело поводом изнетих оптужби?

Одговори су једноставни: Проверавајући наводе Бојана Радовановића у Тужилаштву су се уверили да су они лажни и исфабриковани, а 'цурење' је део кампање дискредитације и омаловажавања резултата које је ФК Партизан постигао у периоду од 2008. до данас коју води део српске спортске јавности, јер неки људи у Србији очигледно мисле да Партизану треба забранити да буде најбољи.

Изјава Бојана Радовановића, тобожња или стварна, у целости је неистинита, што су у дневном листу 'Спорт', да им је стало до истине, објективности и професионалности, лако могли да провере.

Прво Бојан Радовановић је био члан Управног одбора ФК Партизан од краја децембра 2006. године до јуна 2008. године, укупно 18 месеци, а не од 2004. до 2009. године, како се нетачно наводи. У јуну 2008. године, пошто је у континуитету долазио на седнице видно алкохолисан, или што би се народски рекло мртав пијан, и на њима изазивао инциденте, Бојан Радовановић је искључен из чланства Управног одбора. Тада су и престали сви његови контакти са клубом.

Управо у том времену су престале функције у клубу и Жарку Зечевићу и Ненаду Бјековићу, које Бојан Радовановић клевеће и покушава да оптужи. Ненад Бјековић је престао да буде спортски директор у јуну 2007. године, а Жарко Зечевић је престао да буде генерални секретар у септембру 2007.

Шта је са утакмицама и клубовима које Бојан Радовановић наводи као 'намештене' и 'пријатељске' у времену када је он био члан управе (01. 01.2007. - 30.06.2008.)?

У том периоду ФК Партизан је са ФК Црвена звезда одиграо 6 првенствених утакмица и само једну добио, две одиграо нерешено и три изгубио.

ФК Младост из Апатина у лето 2007. године иступа из Суперлиге Србије и више не наступа у њој.

Са ФК Хајдук из Куле биланс је 5 утакмица, 4 победе Партизана, 1 победа Хајдука. Иначе, прва утакмица по трансферу Љубомира Фејсе у јесен 2008, што Бојан Радовановић посебно апострофира, завршава се нерешено.

БСК из Борче, Металац из Горњег Милановца и Спартак из Суботице у том времену нису чланови Суперлиге, па ФК Партизан са њима није ни играо.

Са ФК Смедерево и ФК Борац из Чачка биланс је исти - 3 победе Партизана и једна нерешена утакмица.

Дакле нема ни 'пријатељства', ни лаких победа. У архиви листа 'Спорт' постоје извештаји са свих ових утакмица, зашто их нису погледали и уверили се да Бојан Радовановић говори неистине?

Коначно, у утакмици са ОФК Београдом одиграној у пролеће 2008. године, коју Бојан Радовановић такође апострофира, Партизан није водио 2:0, већ губио 0:1, да би преокренуо и победио са 3:1. Јунак утакмице био је, и то може да се нађе у архиви 'Спорта', голман Партизана Младен Божовић.

Паметнима и објективнима довољно, онима који то нису се и не обраћамо.

Делимично можемо да разумемо Бојана Радовановића, који је у очајању, оптужен за низ тешких кривичних дела, мислио да клеветама и лажним оптужбама може да олакша свој положај. Међутим, не можемо да разумемо дневни лист 'Спорт' који без провере те лажи објављује. Ако нови власници тог листа мисле да ће производњом скандала и ширењем неистина вратити своју инвестицију, у великој су заблуди", пише у саопштењу Партизана.

У дневном листу "Спот" већ неколико дана се објављују изводи Бојана Радовановића које је дао у Тужилаштву, а којим терети некадашње челнике клуба за намештање утакмица.

"Џомба (некадашњи газда Хајдука из Куле) за трансфере пуштао Партизан", "Бјековић у кешу плаћао победу", ударни су наслови у "Спорту" претходних дана а у данашњем издању из Радовановићевих тврдњи извучено је да је Жарко Зечевић свјевремено саветовао Бјековића да се склони из земље, баш у време када је ухапшен тадашњи председеник Звезде Драган Џајић.

"Спорт" је објавио и детаље о Бојану Радовановићу (44).

Реч је о "контроверзном бизнисмену", против којег је поднео "40 кривичних пријава, а и даље је на слободи", наводи лист.

Радовановић је био и председник ФК Нови Пазар, потпредседник ФК БАСК из Београда, а лист наводи да је "продао" место у Суперлиги Новом Пазару, када је са БАСК-ом могао да уђе у ечитно друштво. Такође, наводи "Спорт", Радовановић се терети, односно сумниичи за малеврзације на Косову и Метохији.

Коментари / 0

Оставите коментар