Partizan o "namještanjima": Sve su to isfabrikovane laži!

Fudbalski klub Partizan saopštenjem reagovao na optužbe o nameštanjima utakmica i o kampanji koja se vodi protiv kluba. Taksativno navedene sve utakmice o kojima je govorio nekadašnji član uprave Bojan Radovanović.

Fudbal 01.02.2016 | 00:00
Partizan o "namještanjima": Sve su to isfabrikovane laži!

Fudbalski klub Partizan odbacio je sve tvrdnje i optužbe svog bivšeg člana uprave Bojana Radovanovića čije navode nekoliko dana objavljuje dnevni list "Sport".

Evo celog saopštenja FK Partizan:

"U dnevnom listu 'Sport' pod pompeznim naslovom 'Evo kako se namešta u srpskom fudbalu' objavljuju se već nekoliko dana navodni transkripti izjava Bojana Radovanovića koje je dotični dao Tužilaštvu za organizovani kriminal pre četiri godine, a u kojima se grubo kleveće Fudbalski klub Partizan.

Postavlja se pitanje kako je moguće da dokumenti iz Tužilaštva za organizovani kriminal 'cure' u javnost, i to posle četiri godine? Takođe se postavlja pitanje kako je moguće da to Tužilaštvo u prethodnim godinama nije ništa preduzelo povodom iznetih optužbi?

Odgovori su jednostavni: Proveravajući navode Bojana Radovanovića u Tužilaštvu su se uverili da su oni lažni i isfabrikovani, a 'curenje' je deo kampanje diskreditacije i omalovažavanja rezultata koje je FK Partizan postigao u periodu od 2008. do danas koju vodi deo srpske sportske javnosti, jer neki ljudi u Srbiji očigledno misle da Partizanu treba zabraniti da bude najbolji.

Izjava Bojana Radovanovića, tobožnja ili stvarna, u celosti je neistinita, što su u dnevnom listu 'Sport', da im je stalo do istine, objektivnosti i profesionalnosti, lako mogli da provere.

Prvo Bojan Radovanović je bio član Upravnog odbora FK Partizan od kraja decembra 2006. godine do juna 2008. godine, ukupno 18 meseci, a ne od 2004. do 2009. godine, kako se netačno navodi. U junu 2008. godine, pošto je u kontinuitetu dolazio na sednice vidno alkoholisan, ili što bi se narodski reklo mrtav pijan, i na njima izazivao incidente, Bojan Radovanović je isključen iz članstva Upravnog odbora. Tada su i prestali svi njegovi kontakti sa klubom.

Upravo u tom vremenu su prestale funkcije u klubu i Žarku Zečeviću i Nenadu Bjekoviću, koje Bojan Radovanović kleveće i pokušava da optuži. Nenad Bjeković je prestao da bude sportski direktor u junu 2007. godine, a Žarko Zečević je prestao da bude generalni sekretar u septembru 2007.

Šta je sa utakmicama i klubovima koje Bojan Radovanović navodi kao 'nameštene' i 'prijateljske' u vremenu kada je on bio član uprave (01. 01.2007. - 30.06.2008.)?

U tom periodu FK Partizan je sa FK Crvena zvezda odigrao 6 prvenstvenih utakmica i samo jednu dobio, dve odigrao nerešeno i tri izgubio.

FK Mladost iz Apatina u leto 2007. godine istupa iz Superlige Srbije i više ne nastupa u njoj.

Sa FK Hajduk iz Kule bilans je 5 utakmica, 4 pobede Partizana, 1 pobeda Hajduka. Inače, prva utakmica po transferu Ljubomira Fejse u jesen 2008, što Bojan Radovanović posebno apostrofira, završava se nerešeno.

BSK iz Borče, Metalac iz Gornjeg Milanovca i Spartak iz Subotice u tom vremenu nisu članovi Superlige, pa FK Partizan sa njima nije ni igrao.

Sa FK Smederevo i FK Borac iz Čačka bilans je isti - 3 pobede Partizana i jedna nerešena utakmica.

Dakle nema ni 'prijateljstva', ni lakih pobeda. U arhivi lista 'Sport' postoje izveštaji sa svih ovih utakmica, zašto ih nisu pogledali i uverili se da Bojan Radovanović govori neistine?

Konačno, u utakmici sa OFK Beogradom odigranoj u proleće 2008. godine, koju Bojan Radovanović takođe apostrofira, Partizan nije vodio 2:0, već gubio 0:1, da bi preokrenuo i pobedio sa 3:1. Junak utakmice bio je, i to može da se nađe u arhivi 'Sporta', golman Partizana Mladen Božović.

Pametnima i objektivnima dovoljno, onima koji to nisu se i ne obraćamo.

Delimično možemo da razumemo Bojana Radovanovića, koji je u očajanju, optužen za niz teških krivičnih dela, mislio da klevetama i lažnim optužbama može da olakša svoj položaj. Međutim, ne možemo da razumemo dnevni list 'Sport' koji bez provere te laži objavljuje. Ako novi vlasnici tog lista misle da će proizvodnjom skandala i širenjem neistina vratiti svoju investiciju, u velikoj su zabludi", piše u saopštenju Partizana.

U dnevnom listu "Spot" već nekoliko dana se objavljuju izvodi Bojana Radovanovića koje je dao u Tužilaštvu, a kojim tereti nekadašnje čelnike kluba za nameštanje utakmica.

"Džomba (nekadašnji gazda Hajduka iz Kule) za transfere puštao Partizan", "Bjeković u kešu plaćao pobedu", udarni su naslovi u "Sportu" prethodnih dana a u današnjem izdanju iz Radovanovićevih tvrdnji izvučeno je da je Žarko Zečević svjevremeno savetovao Bjekovića da se skloni iz zemlje, baš u vreme kada je uhapšen tadašnji predsedenik Zvezde Dragan Džajić.

"Sport" je objavio i detalje o Bojanu Radovanoviću (44).

Reč je o "kontroverznom biznismenu", protiv kojeg je podneo "40 krivičnih prijava, a i dalje je na slobodi", navodi list.

Radovanović je bio i predsednik FK Novi Pazar, potpredsednik FK BASK iz Beograda, a list navodi da je "prodao" mesto u Superligi Novom Pazaru, kada je sa BASK-om mogao da uđe u ečitno društvo. Takođe, navodi "Sport", Radovanović se tereti, odnosno sumniiči za malevrzacije na Kosovu i Metohiji.

Komentari / 0

Ostavite komentar