Ноле: Не знам да ли ћу бити доминантан!

Први рекет света Новак Ђоковић рекао је да су прва два сета против Федерера најбоља која је он одиграо против Швајцарца.

Тенис 29.01.2016 | 08:40
Ноле: Не знам да ли ћу бити доминантан!

Он је у полуфиналу Аустралиан опена славио после четири сета, 6:1, 6:2, 3:6, 6:3 и пласирао се у финале.

За трофеј ће се борити са бољим из меча Милош Раонић – Енди Мари.

„Мислим да су прва сета најбоља која сам икада одиграо против њега. Не мислим да сам много тога погрешног урадио у трећем. Он је заслужио да га освоји. Нисам желео да му дозволим да се врати и избори пети сет, а то би се десило да ми је пала концентрација."

Публика је у неколико наврата била бучна током поена, углавном када је Федерер био у налету.

„Публика је утицала, али имам искуства са тим од раније, па сам навикао. Трудим се да не обраћам пажњу на такве ствари. Имам велику подршку широм света. Као што сам и раније говорио. Када играм против Роџера, тако нешто је очекивано, с обзиром на његову каријеру и величину на и ван терена, због свега што је учинио за спорт. Воле га, цене га, поштују га широм света, то је по мом мишљењу нормално. Ја покушавам да уживам у свом времену, да радим што боље умем, да увек узимам само позитивне ставри. Нема разлога да будем фрустриран због тога “, рекао је Ђоковић.

Ђоковић има више од 20 победа против својих највећих ривала, Федерера, Надала, Марија и Вавринке. На питање да ли ће моћи да буде још доминантнији, с обзиром да они више нису на истом ниову као пре, Новак је рекао:

„Тешко је рећи шта доноси будућност. Тенис је другачији данас него пре десет година. Ово је тежак спорт, индивидуалан. Раније су играчи као Бекер или Ченг освајали Грен слемове са 16, 17, 18 година, сада је тешко рећи да ли ћемо имати играче тог узраста који ће то постићи. Будућност није у нашим рукама. Очекивано је да ћемо видети нова лица, нову генерацију играча, момке попут Крјсона, Зверева. Они показују добру игру, добар тенис и имају могућност да стигну до врха. Да ли ћу бити доминантан у наредним годинама, не знам. Не могу да одговорим на то питање. Даћу све од себе да наставим да играм на овом нивоу."

По завршетку меча Новака су питали шта мисли о другом полуфиналу, он је рекао да треба очекивати неочекивано.

„Не мислим да то значи да ће Раонић победити, то је била шала. Није ми била намера никола да дискредитујем, или ставим у позицију фаворита. Нисам тако мислио. То је била само шала са Џимијем Куријером. Уживаћу у своја два дана паузе. Мислим да је то у овом моменту битно за мене. Играо сам много. Одмор ће ми добро помоћи да се опоравим. Биће занимљиво гледати друго полуфинале. леп је осећај бити у финалу и гледати друго полуфинале. Ко год да победи, бићу спреман за велику борбу", рекао је најбољи тенисер света.

Коментари / 0

Оставите коментар