Анализа: "Новак пркоси логици, рањив је, али има звијер у себи"!

Новак Ђоковић пркоси законима логике, мучи се против Жила Симона, па онда доминира у дуелу са Роџером Федерером.

Тенис 28.01.2016 | 16:20
Анализа: "Новак пркоси логици, рањив је, али има звијер у себи"!

Тако је наступ светског броја 1 испратио британски Гардијан, у чијем тексту о дуелу Србина и Швајцарца у полуфиналу Аустралијан Опена се наводи да Новак уме да буде рањив, али да се веома брзо враћа у ритам и да није проблем да се звер у њему пробуди.

“Он је веома сигурно почео меч, као што то увек и чини, али он са собом носи наговештај рањивости како би свом противнику дао трунку наде. Просто је невероватно како Ђоковић може да се мучи са Жилом Симоном и онда четири дана касније изврши јавну егзекуцију Роџера Федерера... Србин руши законе логике већ годинама“, пише Гардијан.

Констатује се да је Ђоковић као дијамант.

“Готово је немогуће исећи га, али је склон ломљењу у парампарчад када се донесе права одлука и користи прави алат. Федерер је имао тај алат, знао је шта треба да ради, али није успео да буде истрајан у томе. Ђоковић је победио са 6:1, 6:2, 3:6 и 6:3, за два сата и 29 минута, али ти бројеви тешко могу да испричају целу причу о овом мечу“, додаје се у тексту Гардијана.

Британски лист подсећа и на тријумфални низ који је иза Новака, а како ствари стоје и испред.

“Од почетка УС Опена Новак има 36 победа и 1 пораз, однос 16-1 против играча из најбољих 10 на свету. То је импресивно. То је човек који је на врхунцу свих својих моћи, иако има поједине грешке, а на неких сат времена Федерер је знао да је имао шансу. А онда се звер вратила. Чак и да ниво његове игре није на максимуму, Ђоковић је и даље превише добар за све остале, укључујући и Федерера“, истиче Гардијан.

За разлику од Гардијана, ББЦ у први план ставља чињеницу да се у другом полуфиналу Британац Енди Мари састаје са Милошем Раонићем, као и да је Србин победио Марија у претходна три меча.

“Када се чинило да је Ђоковићева победа над Федерером неминовна, некако је Швајцарац успео да поврати ритам и да узме трећи сет. То је одушевило све који су гледали... Новак је у прва два сета био бруталан, направио је свега шест неизнуђених грешака“, пише ББЦ.

Дуел Новака и Роџера испратио је и ЦНН и поптуно изненађујуће констатовао да је Федереру лакше да игра са Ђоковићем него са Рафаелом Надалом, јер мора више да се припрема за јаке спиноване форхенде које шаље шпански тенисер.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ноле ноле

28.01.2016 16:17

Ја сам приметио да Ноле процјени противника и да игра са пола снаге или процјени колико му треба мислим да је на правом путу да додје до саврсенства. Тек је на путу том и вец му ниста нико не мозе а кад додје до тога онда лудило похвале све.

ОДГОВОРИТЕ