Analiza: "Novak prkosi logici, ranjiv je, ali ima zvijer u sebi"!

Novak Đoković prkosi zakonima logike, muči se protiv Žila Simona, pa onda dominira u duelu sa Rodžerom Federerom.

Tenis 28.01.2016 | 16:20
Analiza: "Novak prkosi logici, ranjiv je, ali ima zvijer u sebi"!

Tako je nastup svetskog broja 1 ispratio britanski Gardijan, u čijem tekstu o duelu Srbina i Švajcarca u polufinalu Australijan Opena se navodi da Novak ume da bude ranjiv, ali da se veoma brzo vraća u ritam i da nije problem da se zver u njemu probudi.

“On je veoma sigurno počeo meč, kao što to uvek i čini, ali on sa sobom nosi nagoveštaj ranjivosti kako bi svom protivniku dao trunku nade. Prosto je neverovatno kako Đoković može da se muči sa Žilom Simonom i onda četiri dana kasnije izvrši javnu egzekuciju Rodžera Federera... Srbin ruši zakone logike već godinama“, piše Gardijan.

Konstatuje se da je Đoković kao dijamant.

“Gotovo je nemoguće iseći ga, ali je sklon lomljenju u paramparčad kada se donese prava odluka i koristi pravi alat. Federer je imao taj alat, znao je šta treba da radi, ali nije uspeo da bude istrajan u tome. Đoković je pobedio sa 6:1, 6:2, 3:6 i 6:3, za dva sata i 29 minuta, ali ti brojevi teško mogu da ispričaju celu priču o ovom meču“, dodaje se u tekstu Gardijana.

Britanski list podseća i na trijumfalni niz koji je iza Novaka, a kako stvari stoje i ispred.

“Od početka US Opena Novak ima 36 pobeda i 1 poraz, odnos 16-1 protiv igrača iz najboljih 10 na svetu. To je impresivno. To je čovek koji je na vrhuncu svih svojih moći, iako ima pojedine greške, a na nekih sat vremena Federer je znao da je imao šansu. A onda se zver vratila. Čak i da nivo njegove igre nije na maksimumu, Đoković je i dalje previše dobar za sve ostale, uključujući i Federera“, ističe Gardijan.

Za razliku od Gardijana, BBC u prvi plan stavlja činjenicu da se u drugom polufinalu Britanac Endi Mari sastaje sa Milošem Raonićem, kao i da je Srbin pobedio Marija u prethodna tri meča.

“Kada se činilo da je Đokovićeva pobeda nad Federerom neminovna, nekako je Švajcarac uspeo da povrati ritam i da uzme treći set. To je oduševilo sve koji su gledali... Novak je u prva dva seta bio brutalan, napravio je svega šest neiznuđenih grešaka“, piše BBC.

Duel Novaka i Rodžera ispratio je i CNN i poptuno iznenađujuće konstatovao da je Federeru lakše da igra sa Đokovićem nego sa Rafaelom Nadalom, jer mora više da se priprema za jake spinovane forhende koje šalje španski teniser.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nole nole

28.01.2016 16:17

Ja sam primetio da Nole procjeni protivnika i da igra sa pola snage ili procjeni koliko mu treba mislim da je na pravom putu da dodje do savrsenstva. Tek je na putu tom i vec mu nista niko ne moze a kad dodje do toga onda ludilo pohvale sve.

ODGOVORITE