ЕЛ - Радоњић пред Локомотиву: Да идемо преко границе бола!

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да ће његови кошаркаши морати да играју изнад својих могућности да би победили Локомотиву Кубањ.

Кошарка 28.01.2016 | 21:45
ЕЛ - Радоњић пред Локомотиву: Да идемо преко границе бола!

"Свесни смо ко нам долази и против кога играмо. Потребно је да будемо изнад наших могућности да бисмо их победили. Локомотива годинама улаже у тим састављен од квалитетних и искусних играча. Биће нам потребна тимска игра да их зауставимо. Наша шанса да их савладамо јесте играње одбране у дугим интервалима", рекао је Радоњић новинарима у Београду.

Звезда тренутно има скор од две победе и два пораза, а Локомотива има победу више.

"Играју јако добро у Евролиги ове године, победили су 11 пута у 14 утакмица. Једини пораз у Топ 16 доживели су од Фенербахчеа. Та утакмица је показала да ће се те две екипе борити за прво место Групе Е", рекао је Радоњић.

У Локомотиви игра Малколм Дилејни, који је у регуларном делу Евролиге постизао 17,4 поена по утакмици, док у Топ 16 фази постиже у просеку 20,5 поена, уз висок проценат шута. Новинаре је занимало да ли Радоњић има план да га заустави.

"До сада практично нико није успео да га заустави. То је наш изазов, да му смањимо квалитет. Он игра сезону живота, последњу у Европи, пошто после иде у НБА", рекао је Радоњић.

Један од најзапаженијих играча у првој фази Евролиге био је играч црвено-белих Квинси Милер, који је, међутим, у последње време у паду форме.

"Ипак треба да се гледа тимски квалитет, то је најбитније. Очекујем од њега већу концентрацију, да помогне екипи да направи позитиван резултат у петак. Он је млад играч и код таквих играча постоје велике осцилације, али је он показао да је квалитетан", рекао је Радоњић.

Новинари су питали тренера Београђана и да ли тим има снаге да издржи чест ритам играња важних утакмица.

"Ритам је жесток, играмо на свака три-четири дана. Велика је потрошња. Морамо уз помоћ наших навијача да идемо преко границе бола. Очекујем да будемо енергетски спремни и концентрисани, да смањимо њихов офанзивни квалитет", рекао је Радоњић.

У Звезди нема повређених и сви играчи су спремни за утакмицу.

Утакмица Црвена звезда-Локомотива игра се у петак од 20.00.

Коментари / 0

Оставите коментар