Челси види спас у Марку Хјузу?!

Дијега Симеонеа и Масимилијана Алегрија ће бити тешко наговорити да напусте садашње клубове, па би Челси менаџера за будућност могао да нађе у Марку Хјузу.

Фудбал 29.01.2016 | 13:20
Челси види спас у Марку Хјузу?!

Како преноси британски Гардијан, унутар управе енглеског клуба се воде разговори о томе ко би могао да постане стални шеф стручног штаба, с обзиром на то да је Гус Хидинк само привремено преузео клупу “Плаваца“, после одласка Жозеа Муриња.

Поједине струје у клубу, наводно, заговарају довођење садашњих тренера Атлетико Мадрида и Јувентуса, а као могућа мета помиње се и селектор Италије Антонио Конте.

Ипак, иако би Симеоне био готово идеална личност за оживљавање система који је покушао да успостави Мурињо, мало је вероватно да ће се он одлучити на сеобу из Мадрида, где има статус божанства и сигуран уговор до 2020. године.

Помињање имена Марка Хјуза делује помало изненађујуће, пошто је последњи озбиљан ангажман имао у Манчестер Ситију пре седам година, а потом се кратко задржавао у Фуламу, КПР и Стоуку.

Легендарни фудбалер Манчестер Јунајтеда је управо екипу Стоука довео до историјског пласмана у полуфинале купа, а због промене начина игре и успостављања система који из године у годину доноси добре резултате недавно је добио продужење уговора до 2019. године.

Име Масимилијана Алегрија се такође може чути на Стамфорд Бриџу, али је његов ангажман веома мало вероватан, с обзиром на то да је већ виђен на клупи репрезентације Италије, уколико Антонију Контеу не буде продужен уговор.

Управо је бивши фудбалер и тренер Јувентуса можда и једини озбиљан противкандидат Хјузу, међутим питање је да ли је Роман Абрамович спреман на коцку, пошто Италијан није радио тренерски посао ван своје земље.

Коментари / 0

Оставите коментар