АО 1/2-финале (Ж): Серена разбила Радвањску, прво ГС финале за Кербер!

Серена разбила Радвањску, финале формалност? Серена Вилијамс наставила је да доминира женским тенисом и победивши у полуфиналу Аустралијан опена Агњешу Радвањску са 6:0, 6:4. Прво Грен слем финале за Анђелику Кербер! 

Тенис 28.01.2016 | 09:40
АО 1/2-финале (Ж): Серена разбила Радвањску, прво ГС финале за Кербер!

Американка је тако стигла до свог 26. Грен слем финала (седмог у Мелбурну) у којем ће покушати да освоји 22. титулу и изједначи се са Штефи Граф на првом месту у Опен ери.

Невероватно изгледа статистика са овог меча. Серена је имала 42 винера и 17 неизнуђених грешака, док је Радвањска добила само четири директна поена уз 7 грешака.

У претходних осам међусобних дуела Радвањска је освојила само један сет против Серене, па је и пре меча било јасно да нема шта да тражи.

Поново је потврђено да игра Радвањске никако не може да угорзи Вилијамсову. Серена је од старта бомбама са основне линије разбила одбрану противнице и пројурила је кроз први сет за 20 минута без изгубљеног гема.

Пољакиња се уписала на семафор у првом гему другог сета и најавила је боље издање до краја. Успела је да врати испуштени сервис у шестом гему, борила се колико је могла, али Серена је лако завршила меч направивши брејк у деветом гему.

Прво Грен слем финале за Анђелику Кербер! 

Немица је у другом полуфиналу победила најпријатније изненађење турнира Џоану Конту са 7:5, 6:2.

Керберова никада раније није играча финале на Грен слему, а ово јој је било треће полуфинале у каријери (прво у Мелбурну).

Немица је ушла у дуел са много више искуства и у потпуности је то искористила већ на старту меча против дебитанткиње у полуфиналу. Уз два брејка је брзо повела са 3:0, али је уследио одговор Британке.

Успела је да се врати и изједначи на 3:3, а први сет је одлучен у самом финишу. У 11. гему Керберова је направил брејк и потом без проблема одсервирала за 1-0.

Финиш првог сета је и преломио меч, пошто Конта у наставку није успела да се врати. У другом сету Немица је доминирала. Направила је два брејка и лако је привела меч крају.

У финалу је чека Серена Вилијамс која је претходно декласирала Агњешку Радвањску са 6:0, 6:4. У досадашњих шест међусобних окршаја Немица је успела једном да победи Серену.

Коментари / 0

Оставите коментар