AO 1/2-finale (Ž): Serena razbila Radvanjsku, prvo GS finale za Kerber!

Serena razbila Radvanjsku, finale formalnost? Serena Vilijams nastavila je da dominira ženskim tenisom i pobedivši u polufinalu Australijan opena Agnješu Radvanjsku sa 6:0, 6:4. Prvo Gren slem finale za Anđeliku Kerber! 

Tenis 28.01.2016 | 09:40
AO 1/2-finale (Ž): Serena razbila Radvanjsku, prvo GS finale za Kerber!

Amerikanka je tako stigla do svog 26. Gren slem finala (sedmog u Melburnu) u kojem će pokušati da osvoji 22. titulu i izjednači se sa Štefi Graf na prvom mestu u Open eri.

Neverovatno izgleda statistika sa ovog meča. Serena je imala 42 vinera i 17 neiznuđenih grešaka, dok je Radvanjska dobila samo četiri direktna poena uz 7 grešaka.

U prethodnih osam međusobnih duela Radvanjska je osvojila samo jedan set protiv Serene, pa je i pre meča bilo jasno da nema šta da traži.

Ponovo je potvrđeno da igra Radvanjske nikako ne može da ugorzi Vilijamsovu. Serena je od starta bombama sa osnovne linije razbila odbranu protivnice i projurila je kroz prvi set za 20 minuta bez izgubljenog gema.

Poljakinja se upisala na semafor u prvom gemu drugog seta i najavila je bolje izdanje do kraja. Uspela je da vrati ispušteni servis u šestom gemu, borila se koliko je mogla, ali Serena je lako završila meč napravivši brejk u devetom gemu.

Prvo Gren slem finale za Anđeliku Kerber! 

Nemica je u drugom polufinalu pobedila najprijatnije iznenađenje turnira Džoanu Kontu sa 7:5, 6:2.

Kerberova nikada ranije nije igrača finale na Gren slemu, a ovo joj je bilo treće polufinale u karijeri (prvo u Melburnu).

Nemica je ušla u duel sa mnogo više iskustva i u potpunosti je to iskoristila već na startu meča protiv debitantkinje u polufinalu. Uz dva brejka je brzo povela sa 3:0, ali je usledio odgovor Britanke.

Uspela je da se vrati i izjednači na 3:3, a prvi set je odlučen u samom finišu. U 11. gemu Kerberova je napravil brejk i potom bez problema odservirala za 1-0.

Finiš prvog seta je i prelomio meč, pošto Konta u nastavku nije uspela da se vrati. U drugom setu Nemica je dominirala. Napravila je dva brejka i lako je privela meč kraju.

U finalu je čeka Serena Vilijams koja je prethodno deklasirala Agnješku Radvanjsku sa 6:0, 6:4. U dosadašnjih šest međusobnih okršaja Nemica je uspela jednom da pobedi Serenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar