Реики - Енергија која лијечи

Новак Ђоковић, Роберт де Ниро, Кијану Ривс, Селин Дион је практикују. Шта је Реики, коме је намењен и како изгледа третман?

Здравље 28.01.2016 | 09:12
Реики - Енергија која лијечи

У данашње време, често се дешава да говоримо или слушамо да неко прича о енергији. Реч „енергија“ користимо да опишемо своје стање, па смо тако некада пуни енергије, некада нам мањка, а у зависности од окружења и људи са којима долазимо у контакт склони смо да упијемо и позитивну и негативну енергију. Иако је људским оком невидљива, ми знамо да ли имамо довољно енергије, да ли нам неко црпи енергију или смо остали без ње.

Свако од нас користи различите начине да би се енергизовао, међутим нисмо у прилици да стално радимо само оне ствари које нас пуне енергијом. Због тога је добро знати да увек можемо имати довољан доток Животне енергије, чак и у окружењу где је енергија тешка и радимо под стресом. У ту сврху помаже Реики, метода традиционалне медицине, која се у свету одавно користи упоредо са класичном медицином.

У жељи да се додатно информишемо о самој методи и Реики третману, посетили смо Бурлесqуе: Беаутy анд Хеалтх Хоусе у Далматинској улици, у Београду и поразговрали са Реики терапеутом, Мињом Милошевић.


Шта је Реики?
Реикијем се назива Универзална Животна енергија која тече око нас и у нама, и представља технику каналисања те енергије у сврху исцељења, унапређења здравља и хармонизације читавог нашег бића и живота. Сам назив методи дао је Јапанац, др филозофије Микао Усуји који је почетком XX века провео скоро 10 година у путовањима и истраживањима широм света, не би ли дошао до свих информација и извора који су упућивали на човеково владање овом чудесном вештином. Некада је ова вештина била резервисана само за одабране – духовне вође, свештенике и монахе, а на срећу читавог човечанства, данас је доступна свима.

Коме је Реики намењен и како изгледа третман?
Реики третман је намењен свима онима који желе да унапреде своје здравље, да се ослободе стреса, веома је подржавајућ у остварењу циљева, енергизује читаво биће и побољшава квалитет живота. Благотворно утиче на виталност организма, помаже у разбијању енергетских блокада, особа се брзо смирује и релаксира и успоставља се равнотежа између тела и духа. Научна истраживања су показала да једна особа, из простора прима у просеку само од 5 до 10% Животне енергије, док практиковањем Реики методе тај прилив се може повећати и до 100%.

Сам третман траје између 30-50 минута, битна је намера са којом се Реики даје особи, а традиционално третман се врши полагањем дланова на одређену област тела. Енергија у тело особе улази кроз теме и спушта се низ кичмени стуб, кроз тзв енергетски канал, који се састоји од 7 међусобно повезаних енергетских центара, односно чакри. Животна енергија врши утицај на људски организам непосредно кроз енергетски канал и биопоље особе и кроз ендокрини систем. Енергија улази у ћелије и тада жлезде, органи, ткива добро раде и све то одржава организам у доброј кондицији.

Какве су реакције људи након третмана?
Реакције су заиста индивидулане и ствар личног доживљаја. Из мог личног искуства и током рада са људима, након третмана особа се осећа смиреније, опуштеније и срећније. Дешава се да током третмана особа заспи, што је потпуно нормално, јер тело прима већу количину енергије него обично. Може се десити да током третмана особа и заплаче, што је потпуно у реду, јер то представља један од начина чишћења тела од негативне енергије.

Неки људи током третмана осећају топлоту, неко осећа струјање енергије кроз читаво тело, а могу се осетити и вибрације у рукама и ногама. Оно што је за све људе заједничко јесте да је Реики третман дивно искуство и радо га практикују.

Да ли практиковање Реикија може имати неке негативне последице?
Реики метода нема штетна дејства и не може бити искоришћена у негативне сврхе. Компатибилна је са свим постојећим вештинама и методама лечења, као и техникама за духовни раст и побољшава њихов учинак. Реики третмани могу се радити и бебама од првог тренутка њиховог живота као и трудницама.

У Србији је, захваљујући Реики Савезу Србије, Реики метода одобрена од стране Министарства здравља као средство за унапређење здравља и рехабилитације. Практиковање Реикија подстиче духовни раст, развија саосећање, толеранцију, здраву љубав према себи и ближњима, а међу практичарима Реикија има и много светски познатих личности као што су Новак Ђоковић, Роберт де Ниро, Кијану Ривс, Селин Дион и други.

Прва Српска

Коментари / 0

Оставите коментар