Мило "преживио" са једним гласом више!

Скупштина Црне Горе изгласала је вечерас поверење Влади коју води Мило Ђукановић.

Регион 28.01.2016 | 07:58
Мило "преживио" са једним гласом више!

Гласало је 62 посланика, а подршку Влади дало је њих 42, док је против било 20. За опстанак Владе био је потребан 41 глас.

Премијер Црне Горе Мило Ђукановић рекао је у завршној речи уочи гласања о поверењу Влади у Скупштини да му је прихватљив план Позитивне Црне Горе за превазилажење политичке кризе и позвао све посланике да учествују у даљем раду Владе.

Он је навео да је спреман да отвори четири министарства за представнике опозиције, а понудио је и једно потпредседничко место због увида у рад Владе, пренели су црногорски медији. У Скупштини Црне Горе је завршена тродневна расправа о поверењу Влади, а након завршне речи представника посланичких клубова и премијера Мила Ђукановића уследиће гласање о поверењу његовој Влади.

"Влада и ДПС не сматрају само прихватљиви план Позитивне, већ добром основом за излаз из садашње ситуације заједничким напорима", изјавио је премијер Црне Горе.

Ђукановић је рекао да поштује сумњу појединих опозиционих партија у изборни процес и поручио да жели да допринесе да се оне отклоне. Понудио је и места у министарствима.

"Зато позивам све парламентарне опозиционе партије да уђу у Владу и преузимањем дела одговорности помогну да земља учврсти стабилност и добије кредибилну власт након избора", истакао је он.

"Спреман сам да у министарствима унутрашњих послова, финансија, пољопривреде и рада и социјалног старања отворим простор за партиципацију опозиције. Та партиципација може бити и на министарском и на помоћничком нивоу са додатним овлашћењима. Такође, спреман сам да понудим и једно потпредседничко место због увида у рад ужег кабинета у Влади", нагласио је Ђукановић.

Он је најавио да ће Влада и у остатку мандата бити безрезервно посвећена остваривању најважнијих националних интереса Црне Горе.

"Пре свега испуњавању свих преосталих обавеза како би наша држава у најкраћем могућем року формализовала своје чланство у НАТО савезу. Друго настанку свеобухватних реформи у процесу приступања ЕУ, како би наставили са отварањем и затварањем поглавља", рекао је.

Ђукановић је поручио да ће посебан фокус бити на даљем унапређењу ситема и политика који ће омогућити средњорочно одржив економски раст даљи економски раст и побољшање стандарда живота грађана.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ха ха ха

28.01.2016 08:14

Који дјетић, да ти памет стане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сw

28.01.2016 08:41

Његос па Мило недај васојевицима да дијеле Црну Гору

ОДГОВОРИТЕ
Name

блука

28.01.2016 10:50

И тамо има папака за купити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоло

28.01.2016 12:47

Курве су светице за балканске папке.

ОДГОВОРИТЕ