Milo "preživio" sa jednim glasom više!

Skupština Crne Gore izglasala je večeras poverenje Vladi koju vodi Milo Đukanović.

Region 28.01.2016 | 07:58
Milo "preživio" sa jednim glasom više!

Glasalo je 62 poslanika, a podršku Vladi dalo je njih 42, dok je protiv bilo 20. Za opstanak Vlade bio je potreban 41 glas.

Premijer Crne Gore Milo Đukanović rekao je u završnoj reči uoči glasanja o poverenju Vladi u Skupštini da mu je prihvatljiv plan Pozitivne Crne Gore za prevazilaženje političke krize i pozvao sve poslanike da učestvuju u daljem radu Vlade.

On je naveo da je spreman da otvori četiri ministarstva za predstavnike opozicije, a ponudio je i jedno potpredsedničko mesto zbog uvida u rad Vlade, preneli su crnogorski mediji. U Skupštini Crne Gore je završena trodnevna rasprava o poverenju Vladi, a nakon završne reči predstavnika poslaničkih klubova i premijera Mila Đukanovića uslediće glasanje o poverenju njegovoj Vladi.

"Vlada i DPS ne smatraju samo prihvatljivi plan Pozitivne, već dobrom osnovom za izlaz iz sadašnje situacije zajedničkim naporima", izjavio je premijer Crne Gore.

Đukanović je rekao da poštuje sumnju pojedinih opozicionih partija u izborni proces i poručio da želi da doprinese da se one otklone. Ponudio je i mesta u ministarstvima.

"Zato pozivam sve parlamentarne opozicione partije da uđu u Vladu i preuzimanjem dela odgovornosti pomognu da zemlja učvrsti stabilnost i dobije kredibilnu vlast nakon izbora", istakao je on.

"Spreman sam da u ministarstvima unutrašnjih poslova, finansija, poljoprivrede i rada i socijalnog staranja otvorim prostor za participaciju opozicije. Ta participacija može biti i na ministarskom i na pomoćničkom nivou sa dodatnim ovlašćenjima. Takođe, spreman sam da ponudim i jedno potpredsedničko mesto zbog uvida u rad užeg kabineta u Vladi", naglasio je Đukanović.

On je najavio da će Vlada i u ostatku mandata biti bezrezervno posvećena ostvarivanju najvažnijih nacionalnih interesa Crne Gore.

"Pre svega ispunjavanju svih preostalih obaveza kako bi naša država u najkraćem mogućem roku formalizovala svoje članstvo u NATO savezu. Drugo nastanku sveobuhvatnih reformi u procesu pristupanja EU, kako bi nastavili sa otvaranjem i zatvaranjem poglavlja", rekao je.

Đukanović je poručio da će poseban fokus biti na daljem unapređenju sitema i politika koji će omogućiti srednjoročno održiv ekonomski rast dalji ekonomski rast i poboljšanje standarda života građana.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ha ha ha

28.01.2016 08:14

Koji djetić, da ti pamet stane.

ODGOVORITE
Name

Sw

28.01.2016 08:41

Njegos pa Milo nedaj vasojevicima da dijele Crnu Goru

ODGOVORITE
Name

bluka

28.01.2016 10:50

I tamo ima papaka za kupiti...

ODGOVORITE
Name

lolo

28.01.2016 12:47

Kurve su svetice za balkanske papke.

ODGOVORITE