Анђушић о томе како је почео да навија за Партизан - и да ли би икад играо за Звезду?!

"Памтим деби у дресу црно-белих против Ефеса. Мислио сам да сањам", рекао је садашњи кошаркаш пољског Анвила.

Кошарка 29.01.2016 | 14:20
Анђушић о томе како је почео да навија за Партизан - и да ли би икад играо за Звезду?!

Играо је доскора Данило Анђушић у Партизану, али је по истеку уговора отишао у пољски Анвил где је наставио каријеру. Тамо је дао интервју у ком су му поставили питања о српском вечитом дербију, посебним сећањима везаним за црно-бели дрес, односу према Црвеној звезди...
"Деби у дресу Партизана у Евролиги. Тада сам имао 20 година, био је то меч против Ефес Пилсена у чувеној хали Пионир. Било је неколико хиљада навијача, на сат времена пре меча све је било пуно, сви су навијали, аплаудирали. Мислио сам да сањам. Рођен сам у Београду и за мене је играње у том клубу посебна ствар. Две године пре него што сам ја заиграо Партизан је играо фајнал фор Евролиге са веома малим буџетом, а клуб се и сада нада да то може да се понови. Због тога сам поново отишао у Партизан чим сам чуо да постоји могућност", рекао је Анђушић.

Пољаке је занимало због чега је почео да навија за црно-беле, а не за Звезду.
"Занимљива ствар, због мог оца, који је био професионални спринтер на 100 метара и такмичио се у дресу Црвене звезде, а касније је постао и директор клуба. Такође, моја мајка је играла кошарку за Звезду. Када сам био мали отац он ме је водио на утакмице Партизана који се тада такмичио у Евролиги и тако сам се заљубио у црно-бели клуб", истиче Анђушић.

Тамошње медије, који су очигледно добро обавештени о нашем вечитом дербију, интересовало је и да ли би Данило заиграо некада за Партизановог љутог ривала.
"Као навијач и бивши кошаркаш Партизана могу да кажем да би сваку понуду размотрио, али у том случају би све ишло јако тешко. По мом мишљењу, ако сте играли за клуб за који вас вежу емоције и према имате посебна осећања прилично је немогуће да се обавежете на верност највећем ривалу. Можда када будем старији променим гледиште, али сада не би постојала таква опција", закључио је Анђушић.

Коментари / 0

Оставите коментар