Anđušić o tome kako je počeo da navija za Partizan - i da li bi ikad igrao za Zvezdu?!

"Pamtim debi u dresu crno-belih protiv Efesa. Mislio sam da sanjam", rekao je sadašnji košarkaš poljskog Anvila.

Košarka 29.01.2016 | 14:20
Anđušić o tome kako je počeo da navija za Partizan - i da li bi ikad igrao za Zvezdu?!

Igrao je doskora Danilo Anđušić u Partizanu, ali je po isteku ugovora otišao u poljski Anvil gde je nastavio karijeru. Tamo je dao intervju u kom su mu postavili pitanja o srpskom večitom derbiju, posebnim sećanjima vezanim za crno-beli dres, odnosu prema Crvenoj zvezdi...
"Debi u dresu Partizana u Evroligi. Tada sam imao 20 godina, bio je to meč protiv Efes Pilsena u čuvenoj hali Pionir. Bilo je nekoliko hiljada navijača, na sat vremena pre meča sve je bilo puno, svi su navijali, aplaudirali. Mislio sam da sanjam. Rođen sam u Beogradu i za mene je igranje u tom klubu posebna stvar. Dve godine pre nego što sam ja zaigrao Partizan je igrao fajnal for Evrolige sa veoma malim budžetom, a klub se i sada nada da to može da se ponovi. Zbog toga sam ponovo otišao u Partizan čim sam čuo da postoji mogućnost", rekao je Anđušić.

Poljake je zanimalo zbog čega je počeo da navija za crno-bele, a ne za Zvezdu.
"Zanimljiva stvar, zbog mog oca, koji je bio profesionalni sprinter na 100 metara i takmičio se u dresu Crvene zvezde, a kasnije je postao i direktor kluba. Takođe, moja majka je igrala košarku za Zvezdu. Kada sam bio mali otac on me je vodio na utakmice Partizana koji se tada takmičio u Evroligi i tako sam se zaljubio u crno-beli klub", ističe Anđušić.

Tamošnje medije, koji su očigledno dobro obavešteni o našem večitom derbiju, interesovalo je i da li bi Danilo zaigrao nekada za Partizanovog ljutog rivala.
"Kao navijač i bivši košarkaš Partizana mogu da kažem da bi svaku ponudu razmotrio, ali u tom slučaju bi sve išlo jako teško. Po mom mišljenju, ako ste igrali za klub za koji vas vežu emocije i prema imate posebna osećanja prilično je nemoguće da se obavežete na vernost najvećem rivalu. Možda kada budem stariji promenim gledište, ali sada ne bi postojala takva opcija", zaključio je Anđušić.

Komentari / 0

Ostavite komentar