Француска за увођење нових санкција Ирану

Француска захтева од Европске уније да размотри увођење нових санкција против Ирана због тестирања балистичких ракета средњег домета, изјавили су данас неименовани званичници из Брисела.

Свијет 27.01.2016 | 22:00
Француска за увођење нових санкција Ирану

Француски захтев за увођење санкција Ирану упућен је ЕУ прошле недеље на састанку министара спољних послова свих 28 чланова Уније, рекли су ти званичници.

Они наводе да се захтев Француске разматра, али да већина земаља чланица сматра да је контрапродуктиван и у супротности са напорима да се побољшају односи са Ираном након укидања санкција.

Захтев из Париза стигао је два дана након што су ЕУ и САД укинуле санкције Ирану у замену за потврду УН да је Иран угасио свој нуклеарни програм.

Представници француске владе и ЕУ нису желели да коментаришу наводе неименованих европских званичника. До спора је дошло након данашње посете иранског председника Хасана Роханија Паризу где је требало да разговара о побољшању пословних пројеката и дипломатских веза након укидања санкција.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Стоп сида

27.01.2016 21:05

Е ви Французи стављате свугдје прст у дупе јадници јадни пустите да још неко живи а не само ви да живите мученици напаћени

ОДГОВОРИТЕ