Francuska za uvođenje novih sankcija Iranu

Francuska zahteva od Evropske unije da razmotri uvođenje novih sankcija protiv Irana zbog testiranja balističkih raketa srednjeg dometa, izjavili su danas neimenovani zvaničnici iz Brisela.

Svijet 27.01.2016 | 22:00
Francuska za uvođenje novih sankcija Iranu

Francuski zahtev za uvođenje sankcija Iranu upućen je EU prošle nedelje na sastanku ministara spoljnih poslova svih 28 članova Unije, rekli su ti zvaničnici.

Oni navode da se zahtev Francuske razmatra, ali da većina zemalja članica smatra da je kontraproduktivan i u suprotnosti sa naporima da se poboljšaju odnosi sa Iranom nakon ukidanja sankcija.

Zahtev iz Pariza stigao je dva dana nakon što su EU i SAD ukinule sankcije Iranu u zamenu za potvrdu UN da je Iran ugasio svoj nuklearni program.

Predstavnici francuske vlade i EU nisu želeli da komentarišu navode neimenovanih evropskih zvaničnika. Do spora je došlo nakon današnje posete iranskog predsednika Hasana Rohanija Parizu gde je trebalo da razgovara o poboljšanju poslovnih projekata i diplomatskih veza nakon ukidanja sankcija.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Stop sida

27.01.2016 21:05

E vi Francuzi stavljate svugdje prst u dupe jadnici jadni pustite da još neko živi a ne samo vi da živite mučenici napaćeni

ODGOVORITE