Алешандре, добро дошао назад у Европу!

Само, нисмо сигурни да ли да кажемо: "Добро дошао назад после три или шест година"?!

Фудбал 28.01.2016 | 22:00
Алешандре, добро дошао назад у Европу!

Јер, након што је као бразилска тинејџ сензација потписао за Милан као 17-годишњак, а онда у јануару 2008. остварио трансфер као тек пунолетан грађанин, Пато је наговештавао да ће исписивати историју росонера све до зиме 2010. године, када је почела његова трогодишња агонија са мистериозним повредама.

Све до јанауара 2013. године и повратка у Бразил, прво на позајмицу а онда и перманентно, Пато је чешће посећивао лекаре Милана и Барбару Берлускони, неко тренинге и утакмице славног клуба.

Ипак, три здраве, праве и пуне године у Бразилу, што дресу Сао Паула, што у дресу Коринтијанса, овериле су му визу за повратак на велику сцену – овог јануара, 26-годишњи вешти дриблер потписао је за Челси и направио хаос у Лондону.

Иако је прво дошао на позајмицу, Пато је натерао новинарске екипе да га јуре широм Лондона, а "Скy Спортс" ухватио га је – што слика доказује – у лифту! Умало се нису заглавили сви од кофера, камера и осталих ствари...

Пато, од када се покупио и отишао са "Сан Сира", није више играо за Бразил иако је "Селекао" имао трагичних решења у нападу на три веома важна такмичења у међувремену: Светско првенство у Бразилу, Куп конфедерација у Бразилу, Копа Америка у Чилеу. Остао је на 27 наступа и десет голова за национални тим, а могуће ће његов долазак у Премијер лигу означити и његов повратак у репрезентацију, где многи чезну да виде како би се његов и таленат Нејмара уклопили.

По доласку у Енглеску, Пато је открио да је летос, последњег дана прелазног рока у Европи, био на корак од потписивања за Манчестер јунајтед, али да су "ђаволи" на крају одлучили да плате Антонија Марсијала 50 милиона евра, а можда и пуних 80, ако Француз буде наставио да се развија овим темпом.

Овако, "Патак" ће до јуна бити на позајмици из Коринтијанса, а потом ће Челси имати право да га откупи, међутим ти детаљи за сада нису саопштени. Као ни његова плата на "Бриџу", где ће му конкуренцију у шпицу правити Дијего Коста.

Шушка се да ће Лоик Реми прећи у Њукасл, а да ће бити раскинута сарадња са позајмљеним Радамелом Фалкоом из Монака.

"Пресрећан сам. Мој сан је био да играм овде. Челси је мој нови дом и желим да се захвалим клубу за поверење и подршку која ми је пружена, као и да се захвалим свим мојим фановима на Фацебооку, Тwиттеру и Инстаграму, који ме прате. Морам да играм, потребно ми је то. Не знам шта бих више рекао, осим да сам срећан што сам овде. Желим што пре да упознам своје нове саиграче...", рекао је Пато за "Скy Спортс".

Истог дана, са "Стамфорд бриџа", отишао је још један Бразилац, Рамиреш и то за нестварну суму – 29-годишњег везисту кинески Ђијангсу Сунинг платио је невероватна 32 милиона евра.

Коментари / 0

Оставите коментар