Фед куп: Шпанија са двије играчице из топ 11 стиже у Србију!

Кончита Мартинез на меч Фед купа у Краљеву доводи најјачи тим!

Тенис 29.01.2016 | 09:40
Фед куп: Шпанија са двије играчице из топ 11 стиже у Србију!

Селекција Шпаније, баш како је и најављено, у Краљево на меч првог кола Светске Б групе Фед купа против Србије долази са две играчице из топ 11 на светској ранг листи.

Селектор Шпаније Кончита Мартинез пријавила је за меч у Србији Гарбине Мугурузу, трећу са WТА листе, Карлу Суарез Наваро, која је тренутно 11. играчица света и на Аустралијан Опену је елиминисана у четвртфиналу, Лару Аруабарену, која заузима 86. место и Лурдес Домингес Лино, 100. тениску на планети.

Мугуруза је прошлог фебруара дебитовала за Шпанију на мечу против Румуније, након коначне одлуке да не наступа за родну Венецуелу.

Карли Суарез Наваро меч у Краљеву биће повратнички у национални тим, након што је направила паузу у Фед куп такмичењу. Последњи дуел за Шпанију одиграла је у фебруару 2014. у поразу своје репрезентације од Чешке (2:3), у првом колу у Севиљи.

Осим што имају одличан пласман у синглу Мугуруза и Суарез Наваро бележе добре резултате и у дублу, где тренутно заузимају 13. и 14. место на WТА листи.

Лара Аруабарена имала је запажену улогу на последњем мечу плеј-офа прошле године против Аргентине, где је Шпанији обезбедила две победе у коначном тријумфу од 4:0, док је Лурдес Домингез Лино направила готово трогодишњу паузу у репрезентативној каријери. Последњи наступ имала је у априлу 2013. године, а пре тога редовно је од 2006. играла у Фед купу за Шпанију, која је пет пута освајала титулу у том такмичењу.

Шпанија је била шампион Фед купа 1991, 1993, 1994, 1995. и 1998. године, на челу са садашњом селекторком Кончитом Мартинез.

Селектор Србије Татјана Јечменица је за меч у Краљеву, који се игра 6. и 7. фебруара, пријавила Јелену Јанковић, Бојану Јовановски, Ивану Јоровић и Нину Стојановић.

Коментари / 0

Оставите коментар