Fed kup: Španija sa dvije igračice iz top 11 stiže u Srbiju!

Končita Martinez na meč Fed kupa u Kraljevu dovodi najjači tim!

Tenis 29.01.2016 | 09:40
Fed kup: Španija sa dvije igračice iz top 11 stiže u Srbiju!

Selekcija Španije, baš kako je i najavljeno, u Kraljevo na meč prvog kola Svetske B grupe Fed kupa protiv Srbije dolazi sa dve igračice iz top 11 na svetskoj rang listi.

Selektor Španije Končita Martinez prijavila je za meč u Srbiji Garbine Muguruzu, treću sa WTA liste, Karlu Suarez Navaro, koja je trenutno 11. igračica sveta i na Australijan Openu je eliminisana u četvrtfinalu, Laru Aruabarenu, koja zauzima 86. mesto i Lurdes Dominges Lino, 100. tenisku na planeti.

Muguruza je prošlog februara debitovala za Španiju na meču protiv Rumunije, nakon konačne odluke da ne nastupa za rodnu Venecuelu.

Karli Suarez Navaro meč u Kraljevu biće povratnički u nacionalni tim, nakon što je napravila pauzu u Fed kup takmičenju. Poslednji duel za Španiju odigrala je u februaru 2014. u porazu svoje reprezentacije od Češke (2:3), u prvom kolu u Sevilji.

Osim što imaju odličan plasman u singlu Muguruza i Suarez Navaro beleže dobre rezultate i u dublu, gde trenutno zauzimaju 13. i 14. mesto na WTA listi.

Lara Aruabarena imala je zapaženu ulogu na poslednjem meču plej-ofa prošle godine protiv Argentine, gde je Španiji obezbedila dve pobede u konačnom trijumfu od 4:0, dok je Lurdes Domingez Lino napravila gotovo trogodišnju pauzu u reprezentativnoj karijeri. Poslednji nastup imala je u aprilu 2013. godine, a pre toga redovno je od 2006. igrala u Fed kupu za Španiju, koja je pet puta osvajala titulu u tom takmičenju.

Španija je bila šampion Fed kupa 1991, 1993, 1994, 1995. i 1998. godine, na čelu sa sadašnjom selektorkom Končitom Martinez.

Selektor Srbije Tatjana Ječmenica je za meč u Kraljevu, koji se igra 6. i 7. februara, prijavila Jelenu Janković, Bojanu Jovanovski, Ivanu Jorović i Ninu Stojanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar