Фајон: Забринутост за угроженост медија

Посланик у Европском парламенту Тања Фајон изјавила је да је у протеклих неколико дана примила више забринутих реаговања у вези са угроженошћу слободе и независности медија, као и финансирањем јавног радиотелевизијског сервиса на федералном нивоу у БиХ.

Свијет 27.01.2016 | 19:20
Фајон: Забринутост за угроженост медија

Нагласивши да су независни и квалитетни медији основа за здраво демократско друштво, Фајонова је истакла да од почетка посланичког мандата упозорава на проблем слободе медије у земљама Западног Балкана, па и у БиХ.

"Медијска `покрајина` у БиХ је утолико комплекснија и осјетљивија усљед компликованог уређења земље", навела је Фајонова у писаној изјави.

Она подсјећа да је у посљедњем извјештају о напретку БиХ на ЕУ путу јасно истакнуто да би БиХ требало да "обезбиједи деполитизацију, финансијску и институционалну стабилност, као и уредничку независност јавним медијским сервисима".

Фајонова је додала да ће то бити подручје које ће у Европском парламенту помно бити праћено у наставку европског пута БиХ.

НН

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Анте

28.01.2016 09:16

Овоје доказ да зена има само једну вијугу памети од кокоси не сер. по улици. Стварно смо себи дозволили да нам свако дојде и попује вратите паре од стедње проклети худици.Цаст постеним и нормалним зенама.

ОДГОВОРИТЕ