Fajon: Zabrinutost za ugroženost medija

Poslanik u Evropskom parlamentu Tanja Fajon izjavila je da je u proteklih nekoliko dana primila više zabrinutih reagovanja u vezi sa ugroženošću slobode i nezavisnosti medija, kao i finansiranjem javnog radiotelevizijskog servisa na federalnom nivou u BiH.

Svijet 27.01.2016 | 19:20
Fajon: Zabrinutost za ugroženost medija

Naglasivši da su nezavisni i kvalitetni mediji osnova za zdravo demokratsko društvo, Fajonova je istakla da od početka poslaničkog mandata upozorava na problem slobode medije u zemljama Zapadnog Balkana, pa i u BiH.

"Medijska `pokrajina` u BiH je utoliko kompleksnija i osjetljivija usljed komplikovanog uređenja zemlje", navela je Fajonova u pisanoj izjavi.

Ona podsjeća da je u posljednjem izvještaju o napretku BiH na EU putu jasno istaknuto da bi BiH trebalo da "obezbijedi depolitizaciju, finansijsku i institucionalnu stabilnost, kao i uredničku nezavisnost javnim medijskim servisima".

Fajonova je dodala da će to biti područje koje će u Evropskom parlamentu pomno biti praćeno u nastavku evropskog puta BiH.

NN

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ante

28.01.2016 09:16

Ovoje dokaz da zena ima samo jednu vijugu pameti od kokosi ne ser. po ulici. Stvarno smo sebi dozvolili da nam svako dojde i popuje vratite pare od stednje prokleti hudici.Cast postenim i normalnim zenama.

ODGOVORITE